Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Ludzie w symulatorze
Bombardier:
--- Cytuj ---W najnowszym exe dodano już obrotnicę, a nawet menu, ale hamulce nie działają poprawnie.
--- Koniec cytatu ---
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że to najnowsze exe? Nic bardziej mylnego.
--- Cytuj ---Ja niestety nie jestem developerem
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem, myślisz, że po takim tekście administrator pomyśli "jej, on nie ma tej rangi, zaraz mu ją damy"?
--- Cytuj ---i nie zabardzo mogę modyfikować pliki symka
--- Koniec cytatu ---
No tak, przecież dodatki robią sami ludzie z devs. Błagam...
Jeśli masz zamiar pisać swoje racje, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, to lepiej daj sobie spokój.
pol102:
Obrotnica działa już dawno, tak samo jak i suwnica... wszystko zależy od tego kto kodził i co chciał osiągnąć.
--- Cytuj ---Ja niestety nie jestem developerem i nie zabardzo mogę modyfikować pliki symka (chyba, że tylko dla siebie)
--- Koniec cytatu ---
Zapytam trochę jak moja 8 letnia siostra: "khe?" Modyfikujesz co chcesz, jak chcesz i możesz to udostępniać o ile przejdziesz procedurę akceptacji jakościowej. Do źródeł mają dojście tylko osoby, które wiedzą co z czym się je - tak było, jest i raczej będzie.
Gdyby exe radziło sobie z animacjami przygotowanymi w maxie, to pewnie mielibyśmy wysyp parowozów.
Paul:
--- Cytat: Szymoniak w 01 Sierpnia 2009, 23:56:37 ---No właśnie, ale może by sobie narazie na własny użytek chociaż tych ludzi z ATS-u puścić do symka i zobaczyć jak to będzie wyglądać.
--- Koniec cytatu ---
Puść żywych ludzi do symka, będą najlepiej wyglądać i chodzić :P W ATS ludzie są po prostu zaimplementowani w exe, bez żadnego bawienia się w "niewidzialne tory". ATS to nie eu07.exe ze scenerią tramwajową i tramwajem zamiast EU07, tylko program mocno przerobiony pod tramwajowe potrzeby. Widzę że mimo ogromnych ograniczeń "oprogramowania" scenerii (eventy) wszyscy próbują robić cuda na patyku - może i dobrze, ale zaczyna to wyglądać komicznie i raczej zbyt wydajne nie jest :)
Może tak: 3/4 ludzi zostawić w spokoju żeby sobie stali, a resztę puścić po peronie tak żeby sobie chodziła tam i spowrotem (tak jak SOK w Wielkim Kacu).
Ra:
Dodam tylko, że w ATS modele pojazdów mają wymodelowaną dodatkowo przestrzeń ruchu dla pasażerów. Odpowiednikiem w MaSzynie jest prostopadłościan ograniczający ruch w kabinie.
Można jeszcze zrobić model człowieka chodzącego w kółko na bazie animacji rotate...
Wdowa94:
Można właśnie coś takiego zrobić, że wchodzi NIBY do wagonu i w nim znika, a w jakiejś stacji się pojawia i wychodzi na jakieś miejsce
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej