Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowa wersja loadera START.EXE

<< < (3/20) > >>

Marcin E2rD:
U mnie po zainstalowaniu startera przestał działać tryb debug.Mimo że do pliku zapisuje "yes" symek uruchamia się w normalnym trybie.Jak tam u was?

Marcin E2rD:
Drugi bug jaki występuje u mnie to nimożność wyłączenia wykrywania trakcji przez pantografy.

Pit:

--- Cytat: "Marcin E2rD" ---Drugi bug jaki występuje u mnie to nimożność wyłączenia wykrywania trakcji przez pantografy.
--- Koniec cytatu ---

Bo te opcje nie dzialaja jeszcze, zauwaz ze nie ma ich nawet w eu07.ini
Renderalpha tez mozna powiedziec ze nie dziala, bo poza adolfikiem to nie ma zadnych polprzezroczystych tekstur.

Marcin E2rD:
Działają ,działają.
Przy włączonej detekcji trakcji pantografy dostosowują się do wysokości drutu - to jest wersja z mniejszą ilością FPS , a przy wyłączonej detekcji pantografy podnoszą się na jedną ,zdefiniowaną wcześniej wysokość, i nie dostosowują się do trakcji - wersja dla słabszych komputerów.Także uważam że dobrze by było gdybyś to poprawił.

t0mcioo:
jedyne co ja zauwazylem tak na dziendobry to to ze w opcjach myszy nie uzyles polskich znakow a w innych czesciach opcji zostaly uzyte.

natomiast wlasnie naszla mnie mysl by w twojim programie umiescic takie rzeczy jak :
- FAQ (lub bezposredni link do strony)
- informacje stylu 'jak ruszac', 'jak chamowac', etc.
- link do przepisow kolejowych (lub tez je w postaci html, pdf [ta mam nawet ale sa bledy w postaci kodowania znakow i sie ciezko czyta - wzglednie postaram sie jakas znalesc w sieci i przerobic do pdf])
- przyblizone informacje o wymaganiach sprzetowych.

wiezcie mi - sa osoby, ktore sciagna  symka zaczna cos w nim mozdzyc a potem zadaja pytania na forum bo nie che im sie szukac - takie dodanie moze (nie gwarantuje ;p ) zmniejszyc liczbe wlasnie takich pytan, a przyokazji przydatne informacje moga byc podreka (takie jak przepisy - np. ja nie znam ich wszystkich na pamiec ;-) )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej