Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
PMPPW - Modele Jaworznickich obiektów
queuedEU:
Kpisz ze mnie?
AtapiCl:
Ciebie nie biorę pod uwagę :P Czekam na skrypty nadal ;d
Quork QTar:
Jestem tez aktywny w innym projekcie, VegaTrek, nie jako programista lecz jako muzyk, ale czytam wszystko; wychodzi na to, ze ilosc trojkatow prawie nic nie zmienia. Mamy sytuacje, gdzie jest 30fps, zwiekszymy ilosc trojkatow dziesieciokrotnie a fps spadnie do 25. Duzo, duzo wiecej zmieniaja ilosc i rozmiar tekstury. Czy w MaSzynie sa przyjete "konwencje" teksturowe? Tekstury powinny miec boki o dlougosci 2n (2,4,8,16,31,64,128,256,512), kwadratyczne byc nie musza; wdg. dokumentacji DirectX maks. 256, eksperymentalnie stwierdzono ze 512 tez jeszcze daje dobre fps, dopiero potem pada. Tekstury z przezroczystoscia maks. 480px. Jek tekstura ma 9 na 65 pikseli, to karta graficzna ja rozdmucha na 16*128 pikseli. (Najblizsze wieksze liczby 2n)
youBy:
Tak, wiemy o tym, stosujemy i piętnujemy złych ludzi, którzy tego nie czynią :] Przyczym tekstury sięgają rozmiarami nawet do 2048 ze względu na jakość. Dotyczy to tylko niektórych modeli. tekstury o wiekości 256 są za małe, gdyż tabor może być teksturowany jedną zmienną teksturą. Oznacza to, że trzeba rózne elementy upychać. Na szczęście do tej pory nie było z tym problemów :)
Quork QTar:
Aa, tylko jedna tekstura na objekt? To problem, u nas, jak tekstura 512 na 512 nie starczy, to sie robi objekt zgrupowany.
To ma 30 tekstur
(Obrazek jest na serwerze eu07 zanim ktos spyta, talko zapisalem w ogolnych zalacznikach a nie zalaczniku posta z rozpedu)
Edit:REWIZOR
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej