Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
PMPPW - Modele Jaworznickich obiektów
youBy:
U nas można korzystać z wielu tekstur (w modelu), ale tylko jedna może być wymieniana z poziomu wpisów do scenerii (najczęściej pudło). Chodzi o to, żeby jedna bryła mogła udawać kilka różnych pojazdów.
PS. wymień to szybko, zanim mod zauważy, bo potem będzie źle (patrz: regulamin) ;]
RooteK:
Odchudzać raczej chyba nie będę tak jak mówi Mechatronik. Żabek stawia na modele szczegółowe :)
Oczywiście wersji low-poly nie ma problemu zrobić. Tylko po co robić aż tak przesadnie oszczędne modele skoro komputery stają się wydajniejsze niemal z dnia na dzień :)
Dolmio89:
Mam komputer od pięciu lat i jakoś nie widzę żeby z dnia na dzień stawał się wydajniejszy. Symek to nie żadne GTA, poza tym pod względem grafiki w symku niewiele się zmieniło od 2003-2004 roku. To znaczy, oczywiście, że są pewne zmiany, ale polegają one na różnych trickach (np tekstury nieba nałożone od środka na ogromną sferę wewnątrz której jesteśmy) a nie na faktycznym programowym polepszeniu możliwości symka. Krótko mówiąc wszytko to co obecnie dzieje się z symkiem to tuningowanie malucha, ale na szczęście o ile wiem programiści działają w temacie i możemy mieć nadzieję, że kiedyś przesiądziemy się do mercedesa.
Quork QTar:
--- Cytat: Quork QTar w 07 Kwietnia 2009, 11:02:03 ---(Obrazek jest na serwerze eu07 zanim ktos spyta, talko zapisalem w ogolnych zalacznikach a nie zalaczniku posta z rozpedu)
Edit:REWIZOR
--- Koniec cytatu ---
Dzieki!
mechatronik:
Pytałeś to wyraziłem swoje zdanie :). Oczywiście modele zawierające więcej szczegółów są zdecydowanie ładniejsze :).
Skoro większość chce szczegółowe to niech tak zostanie, ja narzekał nie będę ;p.
Korzystając z okazji zwracam się z prośbą do kadry modelarskiej o wymodelowanie nowych sygnalizacji przejazdowych :]. Wg mnie jest to jeden z bardziej szpecących elementów w sceneriach. Jeśli ktoś będzie miał przyszłościowo takie plany to dajcie znać. Fotki i wymiary "się zrobią" ;). O szafy SSP się nie martwcie, i nie zawracajcie sobie nimi głowy - te elementy niedługo się pojawią :).
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej