Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Różne mariuszowe narzędzia
Maciej:
Na Twoim miejscu bym się nie spieszył. Dzisiaj sprawdziłem jeszcze jedną rzecz. Nie wiem czy coś nie jest w exe, bo na poprzednim (który trafił do repozytorium) tego trójkąta jak i innych, które wykryły i usunęły wcześniej Twoje narzędzia, nie logowało. Dopiero po ostatniej aktualizacji zaczęło się to pojawiać. Jeżeli okaże się, że to jakiś błąd w exe, to myślę, że nie warto modyfikować narzędzi i usuwać trójkątów, które degeneratami nie są i nie są logowane.
Mariusz1970:
A nie wiem :) Dobra, Macieju, w takim ukladzie nie robie :)
Milek7:
--- Cytat: Maciej w 22 Lutego 2018, 10:10:56 ---Cześć.
Odnośnie tych zdegenerowanych trójkątów w tym modelu co pisałem w wątku o narzędziach Mariusza. Te trójkąty są logowane tylko na Twoim exe, które jest obecnie na repo. Na exe tmj jak i Twoich wcześniejszych, które były na repo nie loguje ich. Czyli być może jest jakiś problem, bo te trójkąty degeneratami nie są tak właściwie.
--- Koniec cytatu ---
Kod jest taki sam teraz jak i na exe z pacza jak i u tmj, żadnych zmian tu nie było. Nie wiem jeszcze dlaczego są wpisywane jako degeneraty, bo formalnie 10^-12 != 0, ale one są zdegenerowane, bo mają wysokość ~0.6µm.
Maciej:
Doba, zwracam honor. Ogólnie nie wiem o co chodzi, ale te trójkąty raz są logowane w errors a raz nie. Nie wiem z czego to wynika. A napisałem wcześniej to co napisałem, bo akurat rzuciły mi się w oczy te degeneraty w errors na Twoim exe, czego u @tmj nie zauważyłem. Czyli wygląda na to, że jednak trzeba by trochę te narzędzia przerobić, tak aby również usuwały trójkąty, które tak jak napisałeś, 10^-12 != 0, ale są zdegenerowane, bo mają wysokość ~0.6µm, albo coś zmienić w exe.
Milek7:
Popatrzyłem jeszcze i wszystko się zgadza. Przy takich małych wielkościach kolejność sprawdzania wierzchołków też ma znaczenie, w jedną stronę wychodzi 10^-12 a w drugą zwykłe 0. Chciałem wywalać te wszystkie najmniejsze trójkąty ale czasami mają ogromne skalowanie, więc trzeba patrzeć też na transforma. Póki co tego nie zmieniam, kiedyś się to uporządkuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej