Witam
A, więc podziwiam autorów maszyny za to co stworzyli. Symulator jest extra. Czytałem, że ktoś z autorów jeździł na siódemce. To dobrze bo wie w czym rzecz.
Mam jednak pewne uwagi:
Wasza siódemka żre chyba trochę za dużo prądu, może jeden z autorów jechał na siódemce ze źle wyważonym wirnikiem???
Rozruch do zejścia na bezoporową pozycję równoległego w symulatorze EU07 jest OK.
Należałoby poprawić boczniki bo z 6-cioma wagonami lok ciągnie przesadnie za dużo prądu.
Normalnie (!w rzeczywistości a nie na symulatorze!) jak robię rozruch z 7-dmioma wagonami to wchodzę na 6-sty bocznik (na równoległej oczywiście) już przy prędkości ok 65km/h i prądzie 600-650 [A] (m.in na EU07-470).
Tu w symulatorze jest to trochę dziwnie - tak jakby wasza EU07 miała charakterystykę EP07 bo w EP-ce rzeczywiście bocznik 6-sty to min przy 80km/h i dużym prądzie. Więc uważam, że należałoby to poprawić tak, że 6-bocznik w EU07 dajemy już przy ok 70km/h a prąd ok 600 [A]
A charakterystykę EU07 (303e) zmienić na EP07. I wtedy będzie git!!!!
A i trochę za często przy 600 Amperkach wpada w poślizg, a przecież deszcz nie pada???
Czy moglibyście to poprawić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.....
"Być może przyszły maszynista ept."
PS.
W rzeczywistości podam wam jeszcze że na EP07 do 100 km/h zrobiłem rozruch w 90 sekund, przy prądzie ok 550-600 [A].
Niektóre EP-ki nawet przy 100km/h potrafią wpaśc w poślizg, oczywiście jak jest mokro!