Autor Wątek:  Wysyłanie pliku z kompa przez bluetooth.  (Przeczytany 6500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukasz_cmg

• Otrzymane polubienia: 0
Wysyłanie pliku z kompa przez bluetooth.
« dnia: 12 Grudnia 2008, 13:32:12 »
Nie mogę wysłać pliku "Klikasz prawym ->Wyślij do-> Przez bluetooth". Nie chce się otworzyć te okno.(przedtem miałem problem z boot.com -jest on usunięty włącznie z plikami autorun.inf (są powiązane)-, bo antywirus go usunął jako wirus). Co zrobić?
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2008, 21:27:07 wysłana przez Żuk »
„Nie każdy, kto do mnie mówi: ‚Panie, Panie’, wejdzie do królestwa niebios, lecz tylko ten, kto wykonuje wolę mego Ojca, który jest w niebiosach."
Mateusza 7:21

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 24
Odp: Wysyłanie pliku z kompa przez bluetooth.
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:37:52 »
Musisz to przekonwertowac z interfejsu nadrzednej hierarchii przerwan systemowych, ale pod warunkiem ze klasy tablic pliku wymiany w Twoim systemie nie przekraczaja maksymalnej wartosci.
Pozdrawiam,
Winger

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #2 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:14:20 »
Dodam jeszcze, że gdy klikam na ikonę bluetooth na pasku i wyślij plik to otwiera się te okno.
„Nie każdy, kto do mnie mówi: ‚Panie, Panie’, wejdzie do królestwa niebios, lecz tylko ten, kto wykonuje wolę mego Ojca, który jest w niebiosach."

Offline Winger

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:18:08 »
Musisz zrobić to co napisałem, inaczej w ciągu 17 dni od uruchomienia nowej wersji Bluetooth stack (a to sie u Ciebie stało) nastąpi usunięcie plików startowych systemu z powodu błędu opisanego przez Microsoft w KB2376493. Dodatkowo, przy nielegalnych wersjach Windowsa powoduje to fizyczne usunięcie początkowych sektorów partycji bootowalnej, czyli po prostu stracisz wszystko co masz na komputerze.
Radzę się śpieszyć.
Pozdrawiam,
Winger

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:21:20 »
interfejsu nadrzednej hierarchii przerwan systemowych
Ale gdzie to jest w Windowsie

Offline Poscikk

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Grudnia 2008, 16:04:37 »
Aplikacja do bluetooth instaluje coś takiego jak Procesory danych bluetooth. Wejdź w menedżer zadań, rozwiń listę procesory i odinstaluj wszystko co tam masz. Powodują one wspomniane wcześniej przerywania sprzętowe i dlatego Ci nie działa. Odinstaluj i powinno być w porządku.

Za sterami 138 godzin 28 minut :)

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Grudnia 2008, 16:20:41 »
Wejdź w menedżer zadań, rozwiń listę procesory i odinstaluj wszystko co tam masz.
Czyli mam zamknąć wszystkie procesy. Ale czy Windows mi nie siądzie na stałe? A co później jak wyłączę?

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #7 dnia: 12 Grudnia 2008, 16:46:57 »
procesory
Przepraszam ale pierwszy raz słyszę takie wyrazy. Menedżer zadań wywołuje się klawiszami Ctrl+Alt+Del, ale tam jest zakładka procesy. O to chodzi?

Offline Marcin1992

• Nokia Modder
    • Modyfikacje telefonów Nokia - www.NokiaHacking.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Grudnia 2008, 16:49:50 »
Koledze chodziło pewnie o Menedżer Urządzeń. Zgadłem?

Monczan_SP32

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:08:17 »
Gdyby tak było, to
rozwiń listę procesory i odinstaluj wszystko co tam masz.
- hmm... wątpie, by ktoś był taki kozak, by sobie procesor z systemu odinstalować ;P

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #10 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:31:52 »
To co mam zrobić?

Offline Winger

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:33:03 »
Zadawać pytania w taki sposób, by osoby bez zdolności telepatycznych potrafiły zrozumieć o co Ci w ogóle chodzi.
Pozdrawiam,
Winger

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #12 dnia: 12 Grudnia 2008, 20:45:50 »
skasuj tego posta
I skasowałem
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2008, 11:48:59 wysłana przez lukasz_cmg »

Monczan_SP32

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Grudnia 2008, 21:25:40 »
lukasz_cmg... skasuj tego posta, bo się będą tylko ze śmiechu skręcać...

Albo wejdź w Mózg => Procesy poznawcze => Analiza i spróbuj z tego poziomu zeskanować tekst Wingera, za pomocą Twoich dwóch sensorów CMOS z przodu. Jak już przyjmiesz dane, odpowiednie procesy powinny się uruchomić samoczynnie. Chyba, że w programie Writer nie masz pliku czytanie_ze_zrozumieniem.dll, ale w takim wypadku już dawno powinien wyskoczyć Ci błąd "cos_jest_nie_tak". Wnioskuję, że proces Writer ma przepełnienie bufora w wyniku braku kontroli procesu formułowania myśli. Pokombinuj z przerwaniami, chyba nie masz ich w ogóle ustawionych. Jak je włączysz, proces Writer będzie działał spokojniej, a dane wyprowadzane Twoimi urządzeniami wyjścia do zinterpretowania przez resztę urzadzeń w sieci Forum_Maszyna.

ps. Wybacz, Adminie, nie mogłem się powstrzymać...

Twe winy zostały odpuszczone, idź w pokoju synu. REWIZOR
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2008, 21:31:07 wysłana przez REWIZOR »

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
  • Otrzymane polubienia: 35
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Grudnia 2008, 21:33:06 »
Już się zlituję...
Wejdź w start, wybierz uruchom, następnie wpisz cmd
Pojawi się czarna konsola, wpisz w niej:
format D:/

Jak by o cokolwiek pytało potwierdzasz ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2008, 21:44:46 wysłana przez REWIZOR »

Offline Marcin1992

• Nokia Modder
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Grudnia 2008, 21:42:46 »
@ Pol102, dlaczego polecasz koledze wykonanie takiej czynności? Przepraszam, że się czepiam, ale czemu wprowadzasz kolegę w błąd mówiąc mu żeby formatował dysk, skoro to nic nie da, a na dodatek kolega może utracić ważne dane?

@ lukasz_cmg, odinstaluj całą aplikację BlueTooth i zainstaluj jeszcze raz. Na ten czas wyłącz antywirusa i nie pozwalaj mu jej modyfikować (czyt. usuwać). :]

Pozdro

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Grudnia 2008, 22:19:27 »
@Marcin1992, jak to kiedyś napisał ShaXbee na tym forum, "[...]choćby Cię ironia 30 minut..."[starzy czytelnicy pamiętają]

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #17 dnia: 13 Grudnia 2008, 11:56:21 »
odinstaluj całą aplikację BlueTooth
Mam płytę do bluetooth, zainstalowałem program i to samo. Prawdopodobnie sterowniki do bluetooth się zepsuły (Windowsowe)

Offline Marcin1992

• Nokia Modder
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Grudnia 2008, 12:34:08 »
Użyj Revo Uninstaller do odinstalowanie tych sterowników. Revo wyczyści cały system po tej aplikacji i będziesz mógł wgrać ją na nowo.

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #19 dnia: 13 Grudnia 2008, 13:27:12 »
Dzięki za zaproponowanie przydatnego programu. Windows ma swoje sterowniki do urządzeń Bluetooth i kreator do wysyłania i obierania plików. I z tych Windowsowych programów korzystam. Nie używam programu co był na płycie z Bluetooth (Bluesoleil2.6.0.8).

Offline mejdzel

• ZbanowanyZbanowany
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Grudnia 2008, 15:05:35 »
[...] I z tych Windowsowych programów korzystam. Nie używam programu co był na płycie z Bluetooth (Bluesoleil2.6.0.8).
Dlaczego? Bluesoleil to najlepszy program do przesyłania danych przez bluetooth. Bardzo łatwy w obsłudze. Kiedyś nie działał mi systemowy program bluetooth, zainstalowalem program z płyty i fru działa jak talala.

Monczan_SP32

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Grudnia 2008, 16:38:20 »
lukasz_cmg, Windowsowe sterowniki pozwalają na funkcjonowanie Bluetooth w ograniczonym stopniu (np. każdy plik odbierany pojedyńczo, po sobie). Bluesoleil to komercyjny program, który korzysta ze sterowników, jakie się mu da. A jakieś musi mieć. Jak odinstalowałeś sterowniki, a zainstalowałeś aplikację, to przepraszam bardzo, ale z czego ma Ci to działać? To tak, jakbyś rozmontował tory, a postawił lokomotywę. Nie pojedzie. Windows też musi mieć jakieś stery, by jego aplikacja zadziałała. Przekonałem się o tym na własnej skórze.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2008, 16:39:59 wysłana przez Monczan_SP32 »

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #22 dnia: 13 Grudnia 2008, 18:16:39 »
lukasz_cmg, Windowsowe sterowniki pozwalają na funkcjonowanie Bluetooth w ograniczonym stopniu (np. każdy plik odbierany pojedyńczo, po sobie). Bluesoleil to komercyjny program, który korzysta ze sterowników, jakie się mu da. A jakieś musi mieć. Jak odinstalowałeś sterowniki, a zainstalowałeś aplikację, to przepraszam bardzo, ale z czego ma Ci to działać? To tak, jakbyś rozmontował tory, a postawił lokomotywę. Nie pojedzie. Windows też musi mieć jakieś stery, by jego aplikacja zadziałała. Przekonałem się o tym na własnej skórze.
No tak ale jak nawet zainstaluje Bluesoleil to nadal błąd występuje.

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #23 dnia: 13 Grudnia 2008, 18:24:30 »
Zauważyłem jeszcze jeden błąd: Zawsze jak włożyłem płytę do napędu sam otwierał, np. instalator. A teraz muszę wejść do Mój komputer i napęd. Czy to jest powodem, że nie ma pliku boot.com i autorun.inf?

Proszę poprawić. Edycja pierwszego postu za pomocą przycisku Modyfikuj .

REWIZOR
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2008, 19:13:50 wysłana przez REWIZOR »

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Grudnia 2008, 19:16:39 »
Zdeformatuj zmapowany dysk sieciowy przy pomocy wbudowanego w system narzędzia dostępnego z poziomu profilu administratora zdalnego.

Offline lukasz_cmg

« Odpowiedź #25 dnia: 13 Grudnia 2008, 20:04:27 »
Zdeformatuj zmapowany dysk sieciowy przy pomocy wbudowanego w system narzędzia dostępnego
Ale nie mam dysku sieciowego. A jak już to jak to mam zrobić?

Monczan_SP32

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Grudnia 2008, 20:15:51 »
Jeden chce pożerować na nieudolności drugiego, a drugi udaje nieudolnego... To się zamienia w trollowanie powoli.
Łukaszu, słuchaj, zanim admini się wkurzą i to zamkną - zainstaluj sobie sterowniki od bluetooth, a potem próbuj instalować JAKIEKOLWIEK oprogramowanie, które będzie obsługiwało owe bluetooth. A obsługuje za pomocą STEROWNIKÓW.

Offline Winger

• Administrator
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Grudnia 2008, 20:18:29 »
Kolego, z takimi problemami to sugeruję do informatyka jakiegoś albo skorzytać z książek dla początkujących użytkowników komputerów.
Ewentualnie na forum poświęcone tej tematyce. Ja rozumiem że to luźny dział, ale bez przesady.
Temat zamykam.
Pozdrawiam,
Winger