Witam. Od wczoraj tworzę eventy dźwiękowe do Krzyżowej. I mam pewien problem. Jak przejedzie przez zwrotnicę w Krzyżowej EP09, to włączają mi się 3 zdarzenia. Pierwsze po 2 sekundach od przejechania, to zapowiedź, że na stacji w Markowie Górnym stoi pośpiech, drugi po 10 sekundach, to przemowa kierownika/konduktora do pasażerów i trzeci, to sygnał odjazdu dla pośpiechu. Problem polega na tym, że w logu wszystkie te eventy są kolejkowane (w log'u pisze queued) i wszystkie się załączają (pisze launched), a słychać tylko ostatni. Wszystkie dźwięki są przypisane, aby były odtworzone w tym samym miejscu. Nie jest to kwestia dźwięków, gdyż innych dźwięków też nie odtwarza.
Jeszcze jedno pytanie. Nie miałbym problemu, gdyby nie pewna sprawa. Zamiast kombinowania z przejeżdżaniem EP09, to chciałem dać event0 (gdy pojazd obsadzony załogą stoi na torze) i wtedy np. po 10 sekundach włączałby się event, że stoi na torze EP07, drugi to przemowa, a trzeci po 175 sekundach, to sygnał odjazdu. Problem polega na tym, że wtedy wszystkie dźwięki są załączane i jak się skończą, po jakimś czasie słychać je jeszcze raz. Jest to wina tego, że ponieważ ten pośpiech dalej stał jeszcze przez jakiś czas na torze i ten event jeszcze raz się załączył. I tu moje pytanie. Czy jest jakiś sposób, aby mi załączyło event, odtworzyło dźwięk i aby po odtworzeniu wymazało go z komórki pamięci w tym celu, aby odtwarzało go tylko raz?
PS. Czy wy też tak macie, że jak jedziecie tym pośpiechem, to chyba przed Krzyżową, po zjechaniu z dość porządnej górki ok. godz. 10:55 (wjazd na stację planowo jest o 10:57), a tu macie na semaforze S1. Postałem pod nim 20 minut, i z naprzeciwka pojawił się ET22, później jeszcze jeden. Myślałem, że jak przejadą, to mi dadzą S2, ale tu nic. Jak zaradzić? :)
Wiem, że trochę się napisałem, ale czuję natchnienie. Jeśli ktoś dotrwał do końca, to dziękuję.
Pozdrawiam Rozi