Dobra, dobra panwie :), zaczynacie mi tu tworzyć wątek o "zwykłych" technikach :). Nie mam nic przeciw, ale nie o to mi chodziło ;).
Sprawa ma się następująco. Jestem w ostatniej klasie t. mechatronicznego, po szkole planuję dorobić sobie zaocznie jeszcze jakiegoś technika. Myślałem nad technikum kolejowym dla dorosłych, ale żadnego konkretnego znaleźć nie mogę :| (tak ktoś zreformował szkolnictwo zawodowe...). Jak nie znajdę tego co mnie interesuje to dorobię sobie t. elektryka lub mechanika. Problem to nie będzie. Ale chyba rozumiecie, że "lepszy" kolejowy elektryk/mechanik niż zwykły ;).
Co do Warszawy @EU40 , to faktycznie kilka kierunków tam jest, ale nie są to kierunki dla absolwentów szkół średnich a dla gimnazjalistów.
@Kacu, po logistyce i transporcie na warsztat na 90% Cię nie wezmą, z resztą @ZiomalCl ma rację:
W Warszawie kilkanaście osób, które skończyło szkołę, zdało egzamin zawodowy itd. poszło szukać pracy. Nie chcieli nawet na sam warsztat przyjmować... Z tego co wiem, tylko 2 osoby zostały przyjęte... To w Warszawie.
Prędzej zwykłego elektryka przyjmą na tabor niż absolwentów tych kierunków. W Łodzi niedługo przyjęcia do CARGO i IC, przyjmować będą elektryków, mechaników, tokarzy, frezerów, automatyków i spawaczy. Na hasło t. logistyk/transportu ludzie w ZT się "dziwnie uśmiechają"... :).
btw średnia na warsztacie w Łodzi to ok. 50 lat :).
Dobra koniec tego OT :), ma ktoś jakieś propozycje :> ?
Pozdrawiam.