Ktos ma problem to probujemy zalatwic to w swoim gronie.
No to własnie dzielę się problemami w swoim gronie. Rodzice mi nie pomogą bo m.in. mają mnie za świra ("ciuchce są dla dzieci") :(
Nie podajemy tego do wiadomosci publicznej bo to odbija sie jednak na projekcie ktory z zalozenia ma byc free.
Projekt jest za free i nie zamierzam na to wpływać. Nie chcę udostępniać trasy za $$. Jeśli trasę udostępnię (jedna przeszkoda) i jeśli Ci się spodoba i chciałbyś wesprzeć autora... to wiadomo... jak możesz to pomóż. Do mnie zgłosił się
MatEUsz. Powiedział że ma kartę krafiki Rive2 32 mb wolną i może mi ją dać. Karta okazała się wadliwa, ale intencje były b.dobre --> tacy ludzie są na miarę złota. Zrozumcie (moi przeciwnicy) że nie zamierzam się wzbogacać na Was. Poprostu operuję na takim złomie że to głowa mała... robię modele, a w tym czasie (gdyż 3ds max to cięzki program) komputer mi się co chwile restartuje, 3ds ni stąd ni z owąd sie wyłącza i tak mam naprawdę co chwila!! Robię ten ET41 już kilka dni, na dobrym kompie zrobiłem wstępną wersję w jedną noc, a tu już robię tydzień.
Zresztą robię to w sumie dla Was... nawet nie dla Nas tylko Was bo ja z tego nie mogę skorzystać, nie przejadę się nawet najnowszym modelem który właśnie kończe bo na scenerii testowej (100m torów mam 5 fps).
Oto moje wypociny (model przyszykowywany pod nebulę, ale nic nie stoi na przeszkodzie by go już tu umiescić):
http://members.lycos.co.uk/bartmetelsky/maszyna/doMaSzyny/nowyET41/najnowszeET41/w ET41-129 drabinki wyszły czerwone (te od kabiny). Za wszelką cenę próbuje to zmienić. Gdy w 3ds max zaznaczam fragment tekstury dla jednej i ją zamieniam to już przy drugiej poprostu 3ds wywala :(
Dewik: nikt się nie obraża, ale jak żartujesz to używaj :) lub ;)
EU05: model 303E jest tylko nie został tymczasowo udostępniony. Problem jest taki że w scenerii dotychczasowe 303E-m (te z halogenami) są nazwane 303E i teraz jak się da te z okrągłymi reflektorami to wszysko się pomiesza i będzie dużo zamiesznia. Sporo ludzi ma problem z zamianą nazw plików (zwrotnice) a co dopiero tu? jest jeszcze inny model który zrobiłem
ale jak nazwać tego zezula? może ktoś zna oznaczenie kodowe do tego modelu 303E-x.
Tak apropo to nie powinieneś mieć całego białego. Napewno go zapisałeś w katalogu EU07? jako BMP ? może źle w scenerii wpis zrobiłeś? Biała być nie powinna co najwyżej źle zmapowana, ale nie biała.
Co do scenerii trasy Lublin to niedługo umieszcze kilka informacji na temat features jakie trasa umożliwia.
Pozdr.