1. w katalogu
http://www.eu07.pl/misc/staff/rysunki/ sa skany różnych rysunków które kiedyś od paru osób otrzymałem mailem (dziękuję).
Może się komuś przydadzą do tworzenia modeli/tekstur.
2. mam troche zdjęc zrobionych z myślą o teksturach, jeśli
ktoś miałby ochotę to mogę udostępnić:
EU07-067 z żółtym czołem, EU07-238 (nowe reflektory ale 4E więc nie ma takiego modelu), wagon Gbs (skan modelu H0 oraz zdjęcie z boku oryginału), EP089-003, wagon 8A w malowaniu pogotowia sieciowego (bok),
Et41-129 z zielonym czołem, zdjęcia wagonów pasażerskich 1,2 klasy i sypialnego, SM42-517 i 490, wagon poczty w starym malowaniu, 401Da-027 (komplet), Ls150a-252 (bok), SP32-106 (komplet ale mokra), troche wagonów socjalnych i maszyn torowych które stały w Sedziszowie Młp,
oraz tekstury samochodów, ale wiele z nich wymaga zrobienia modeli: STAR z budą, Fiat 125, Żuk z budą płócienną i blaszaną, Mini-Morris, syrenke kombi i jakieś inne stare auta, koparki, dźwigi, suwnice, barakowozy,
oraz sporo budynków oraz infrastruktury, zwłaszcza na odcinku Kraków Płaszów-Trzebinia (ale i inne linie też).
Część tekstur już obrobiona (wyprostowane i wyekstrahowane), zresztą to mały problem - ale robić modeli 3D nie mam czasu bo robię nową wersję symulatora opartą na nebuli.
Uff, samo pobiezne przeglądnięcie mi sporo czasu zajeło.
Jakby ktoś chciał się czymś zająć, to proszę dać znać w tym wątku.
3. jakby ktoś miał ochotę pouczyć sie robić modele 3D to proponuję słupy linii przesylowych np. 200kV albo słupy telegraficzne - trochę brakuje tych charakterystycznych dla krajobrazu obiektów.