Dobry pomysł, ale tworzenie takich sceneri np. Oświęcim - Katowice (linia na której leży moja miejscowość), nie ma sensu. Z okolicy jestem tylko ja i taki problem pewnie nie jest tylko u mnie, w większości.
Ale z Twojej okolicy mogą sie przydać detale, które z kolei ktoś wykorzysta w swojej scenerii. Moze jakiś ciekawy układ torów i stacji? Ciekawy tunel podziemny...
Otóż to, EP08-15. W sumie tego nie zaznaczyłem, ale miałem to na myśli także. Nawet jeżeli ktoś nie miałby ambicji na autentyczną trasę, to może najdzie go chęta, że np. o, jaki kiedyś jechałem tam, czy siam, to widziałem taki ładny dworzec, czy niezły tunel... i w tym momencie mapka, a potem PW z prośbą o foty ;)
Mówię cały czas o fotach, bo jak wspomniałem, modelarz ze mnie żaden. (Może jeszcze kiedyś Łaska Pańska zstąpi na mnie, i pojmę, jak to się robi) Ale jednocześnie chciałbym w dobrej wierze podkreślić to, co mówił EP08_15, modelarze również w cenie, bo komu inaczej by te foty podawać... No bo mamy trochę dziurę w planie. (Trasopisarz-Modelarz-Fociarz) Trasopisarz wie, gdzie jest fociarz, ale pośrodku jest jeszcze modelarz. Trasopisarz niekoniecznie musi robić modele, wystarczy, by je odpowiednio układał ;-)
Więc możę jakiś spis, tabela wszystkich symkowych modelarzy, dopisywali by się do niej sami, i spisywali listę przedsięwzięć, jakimi się zajmują w danej chwili. Żeby było wiadomo, kto ile ma na głowie, i kogo można poprosić o dany model, by nie było, że za mocno się obciąża jednego człowieka, podczas gdy drugi ma parę w łapach i nie ma jej jak zużyć ;-)
Jezu, co ja dzisiaj taki narwany, co pomysł, to dziwniejszy... Traktujcie to jako zarys, nie konkretny plan. Z resztą, ja nie chciałbym być postrzegany, jako ten, co tylko by dyrygował. Zdaję sobie sprawę, że to by było już ustawianie ludzi, i powinni chodzić jak w zegarku, by się to nie sypnęło (może nie szwajcarskim zegarku, ale...). I tutaj chciałbym wierzyć w dobrą wolę wszystkich, no i zrozumienie się nawzajem. By nie było bluzgów, "że ja czekam, bo tamten miał robić, a ten mnie pogania, bo czeka na mnie". ;-)
O, jeszcze dwa posty, jak pisałem! xD
No więc, ja jestem w stanie objąć swoim obiektywem tereny Skierniewice (moja siedziba ;-) ), Skierniewice-Rawka, i dalej w stronę Żyrardowa, oraz początek linii Skierniewice-Łuków do przystanku Puszcza Mariańska. Ogólnie kierunki, do których mogę dosięgnąć w razie potrzeby to od Skierniewic aż do Warszawy Zachodniej włącznie, ponieważ tam często jeżdzę, oczywiście koleją :D