D29-21, gdzieś na prowincji pod Stolicą + jedno ujęcie dla "uszatego" na PKP Toruńska z wiaduktu S8. Kilkanaście sekund wcześniej, a miałbym SM48 (wersja z zaokrąglonym dachem) manewrującą w okolicy bocznicy do EC Żerań, oraz SM42-8XX z Cargo jadącą luzem wśród "źródeł termalnych" nieopodal Kanału Żerańskiego i pierwszych rozjazdów do powyższej elektrociepłowni. Trudno, może innym razem.
EN57-1609+EN57-1657 na osobowym z Wileńskiego do Małkini. Jedzie po lewym, bo na wiosce kopią tunel w pobliżu przystanku. W nocy można ujrzeć składy typu CHOT-50, energetyki, drezynki. Wyprawiane po zamkniętym torze prawym (jazda do kilometra i z powrotem).
Urządzenia przy torowe. Jeśli zdjęcia się nadają to dajcie znać, a wrzucę do odpowiedniego działu, a będzie na tekstury. Robione moją "spawalnicą", czyli komórką.
Wiem, że to nie temat ku temu ale mam techniczne pytanie: jak objąć słupy przesyłowe magistral elektrycznych (nie wiem, jak się to fachowo nazywa) linii średniego i wysokiego napięcia? Wysokie to czasem, jak wieżowiec, a myślę, że na przykład @Benkowi, czy innym by się przydało. Wspinać, rzecz jasna, się po tym nie zamierzam (gdyż pierwsze prawo Dynamiki Pawlaka głosi: "Im wyżej wyjdziesz, to z tym większym hukiem zlecisz").