Wczoraj miałem służbową wizytę w Warszawie. Rano po 4h a.m. start z wyra i na TLK31108 "Żeromski". Po załatwieniu wszystkiego z miną w stylu: "Boże spraw aby mi się chciało tak bardzo, jak mi się nie chce" wracam na Wschodni by wydrukować swój "los szczęścia" z numerkiem do okienka kasy dworcowej. Pierwszy w kolejności do Krakowa będzie....TLK13109 "Żeromski". No cóż...czasem trzeba przeżyć ok 10h na siedzeniach tramwajowych.
Teraz kilka zdjęć:
1. TLK 31108. Stacja Sędziszów. Jakiś składzik z Tadds-ami. Niebieskie z napisem spółki miały pod spodem napis: "zboże". Te szare nie miały takiego napisu, lecz cosik zamalowane. Całość miała st. mac. Puławy Azoty (!)
2. "Elf" KM rel. Warszawa Wschodnia - Lotnisko Chopina czeka na odjazd ze stacji początkowej. Zwraca uwagę nowa wersja wyświetlacza elektronicznego za wycieraczką i szybą.
3. TLK13109 w sile ED74-008+ED74-012 podczas nieplanowego, ponad 90 minutowego postoju w stacji Rożki pod Radomiem. "Żeromski" oczekuje na wolną drogę w kierunku st. Jastrząb i dalej do Skarżyska - Kam.
Planowy przyjazd do Krakowa Gł 22:05. Z pociągu wysiadłem i na wyświetlaczach było równo 00:00
Powodem zatrzymania było: (wersja poczty pantoflowo-kolejowej) skasowanie traktora, na którymś przejeździe pomiędzy Rożkami, a Jastrzębiem przez EZT EN57 spółki KM rel. Radom - Skarżysko Kamienna. Nim odjechaliśmy to przyjechał kolejny skład KM tej relacji, wzięty "na bok" w Rożkach.