No i o to dziś mamy pierwsze screny z postępu prac.
Szyby będą przezroczyste, a więc wnetrze będziemy oglądać z zewnatrz. Na dzień dzisiejszy:
- mamy wykonane pudło w 60%
- mamy położony wewnetrzny laminat ze sklejki i wykończony został listewkami
- mam wykonaną obudowę dla tablicy kierunkowej.
Z racji tego iż pojazd EN80 posiada 2 reflektory i jeden sygnał czerwony, w związku z tym wolne parametry dla świateł, chcę wykorzystać dla tablicy kierunkowej.
Wolne mamy:
headlamp13_on
endsignal13_on
headlamp23_on
endsignal23_on
Oznacza to że możemy pod każdy z tych elementów dać tablice kierunkową i każdą z innym napisem. Tablica bez napisu będzie na stałe w modelu. To rozwiązanie pozwoliło by nam na zmiane nazwy tablicy kierunkowej w dowolnej kabinie np:
headlamp13_on(Milanówek) endsignal13_on (Podkowa Leśna) Jesli wszystko będzie na off, wtedy tablica kierunkowa będzie bez napisu, ponieważ wszystkie tekstury będą wyłączone (nie wyświetlane).
Z drugiej strony będzie odwrotnie. headlamp23_on(Podkowa Lesna) endsignal23_on (Milanówek).
Co mysicie o takim rozwiązaniu?
Jeśli headlamp13 i endsignal23 będą zaświecone, wtedy tablica kierunkowa z obu stron, będzie podawała jednakową informację o stacji docelowej.
Endtab 1 i 2_on zostawię dla nakładanej na czoło tablicy kierunkowej, lub jesli nie to to można zrobić podświetlenie dla tablicy kierunkowej wbudowanej.
Poniżej scren z prac:
http://members.lycos.co.uk/wlodzimierz/Screny_v2/EN80/Dzisiejszy etap prac to screny 6, 7, 8 - 11.
Kolejny etap prac. Screny 12 - 16.
Prace bardzo mocno zwolniły, z uwagi na remont u mnie w mieszkaniu. Dzis zrobiłem niewiele na resztkach wolnego czasu.