Autor Wątek:  Quark_MCE.scn  (Przeczytany 3798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kaczoros26

  • Wiadomości: 45
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Quark_MCE.scn
« dnia: 07 Czerwca 2008, 16:36:08 »
Witam Wszystkich.Temat podobny znalazłem, ale okazał się zamknięty, więc narażając się niejako na besztanie etc. zakładam nowy. Otóż mój problem polega na tym , że przy ładowaniu scenerii Quark_mce z misją EP09-424, która to polega na przyjazd na żeberko itd wyskakuja następujące błędy "wielkikac_tow_sem_distinfo does not exist"
"event -55.351_v40 cannot find track -55.351" to samo tylko z końcówką _vmax i końcówkami _1 i _0. Dodatkowo gdy SU zostawi wagony i pojedzie sobie grzecznie do szopy, ja po chwili dostaje pozwolenie na manewry do wagonów osobowych. Niestety po podczepieniu się, za nic nie daja się od hamować.Jakby przyspawane do torowiska zostały. Proszę o pomoc.Pozdrawiam!
Kochaj i szalej, nie pytaj co dalej...

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Czerwca 2008, 16:48:20 »
I oczywiście masz paczkę całościową? (zacznijmy od tego, żeby wiedzieć na czym stoisz)

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Czerwca 2008, 17:25:29 »
Fajnie jakby było 424 lokomotyw serii EP09 :D. Przeczytaj sobie instrukcję, w której jest podana klawiszologia.
Może powiesz Nam jak podczepiasz się do składu.

Offline Kaczoros26

  • Wiadomości: 45
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Czerwca 2008, 19:41:56 »
Tak mam paczkę całościową.Ściągniętą z serwera Mysza.Podczepiam się klawiszem insert z zewnątrz:P odhamowanie całego składu del na num pad, 4 luz.tak ten lok jest nazwany w "start" programu.Widzę dobrze.Tak czy siak problem z wyskakującymi okienkami typu "does not exist" przestał istnieć.Przeinstalowałem symka i już jest oki.Dziekuję za odpowiedź, choć Wasza nie wiara w czyjąś znajomość czegoś, jest zniewalająca:P Pozdrawiam!
Kochaj i szalej, nie pytaj co dalej...

Offline kolejarz LHS

  • Wiadomości: 200
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Czerwca 2008, 19:53:27 »
(...)tak ten lok jest nazwany w "start" programu.Widzę dobrze.(...)

Pokaż screena bo nie dowierzam.
Zóo i vystempeq' są w każdym z nas; nie pozwól by kierowały Tobą!
pozdro !1

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Czerwca 2008, 19:54:56 »
(...) odhamowanie całego składu del na num pad, 4 luz. (...)

Jeśli nadal nie możesz składu odhamować - sprawdź czy włączyłeś sprężarkę.

Cytuj
tak ten lok jest nazwany w "start" programu.Widzę dobrze.

Czyli to Ty coś schrzaniłeś... Bo w tej trasie na 100% nie ma takiego loka.

Cytuj
Tak czy siak problem z wyskakującymi okienkami typu "does not exist" przestał istnieć.Przeinstalowałem symka i już jest oki.

Najpierw przeinstaluj symka, a jak to nie pomaga - dopiero skorzystaj* z forum.

Cytuj
Dziekuję za odpowiedź, choć Wasza nie wiara w czyjąś znajomość czegoś, jest zniewalająca:P Pozdrawiam!

Jaką masz znajomość... Widać.

Offline Kaczoros26

  • Wiadomości: 45
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Czerwca 2008, 20:01:54 »
Ups ojjj.Najmocniej przepraszam.Jednak źle widzę.O ja pośpieszny.EP07-424.Co do przeinstalowania:robiłem to kilka krotnie.Z tym,że paczkę mam zapisaną na cd i z niego kopiowałem na twardziela a potem heja rarem. W końcu rozpakowałem ją bezpośrednio z cd i problem znikł. O sprężarce dobrze pamiętam.Pewne rzeczy wykonuje się rutynowo, aczkolwiek nie bez dbałości;)
Kochaj i szalej, nie pytaj co dalej...

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Czerwca 2008, 21:18:52 »
A podczas podczepiania wciskasz 2x INSERT?
Pierwsze wciśnięcie klawisza ins. łączy Ci skład z lokomotywą za pomocą sprzęgu śrubowego, drugie wciśnięcie łączy Ci przewody elastyczne od hamulca.

Wydzieliłem część postów. Do autora - dbaj o ortografię i interpunkcję.

Andrzej.
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwca 2008, 21:32:41 wysłana przez |andy| »

Offline Kaczoros26

  • Wiadomości: 45
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Czerwca 2008, 08:36:43 »
Witam po raz kolejny. Co do scenerii, to błędy powróciły. Znalazłem przyczyny w postaci:uszkodzony drugi kontroler dysku - nie prawidłowe rozpakowywanie paczki, lub jej lokalizacja na dysku. Kolejna przyczyna, to nie zastosowanie w setupie symka, trakcji. Jako, że mam nie najlepszy sprzęt, raczej decyduję się na zmniejszone detale, a zwiększone fps. Przy wyłączonej trakcji, osiągam 13.8 - 15 fps. Dawniej, z tego co pamiętam. wyłączenie opcji trakcji, nie powodowało błędów. Tak mi się zdaje, że w unoff tak właśnie było. Czy jest na to jakaś rada?
Kochaj i szalej, nie pytaj co dalej...

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: Quark_MCE.scn
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Czerwca 2008, 08:40:16 »
Od kupienia lepszego sprzętu? Raczej nie.