-dopasuj kolory na połączeniu zdjęć tworzących 1 z boków (na teksturze to ten na górze)
-popracuj nad połączeniem boków z czołem - jak najlepiej dopasuj kolory
-rób więcej szczegółów ze zdjęć! Lokomotywa to nie tylko boki i czoło, to także reflektory, poręcze, akumulatory, magnesy SHP...
-ok poprawię następnym razem
-Czoło wyszło delikatnie nieostre
-Dzięki, teraz już będę wiedział, ale będę musiał się zmagać z problemem, jakim z jednej strony toru jest peron, a z drugiej płot (akumulatory, SHP...)
Skąd mam wiedzieć czy lok jest z Czechowic?
Jest jakaś tabliczka, ale przeczytać jej nie można, uparłem się i co?
Ona jest do góry nogami.
Na pliku z teksturą bok z tabliczką jest odwrócony w poziomie.
I jeszcze muszę się przyznać, że screeny robiłem na teksturze o rozmiarach 4624 x 2312 pikseli, która ma 30,5 MB (plik rar ma 10 MB).
Na serwer dałem teksturę 1500 x 750 pikseli 3,21 MB (rar sami wiecie:)). Żeby na wolnych kompach szło płynnie, i mały rozmiar pliku do pobrania. I żebyście nie mówili, po co taka duża tekstura. Jeśli chcecie, mogę uploadować te duże tekstury.
Gdyby na jakąkolwiek starą teksturę nałożyć tylko tabliczkę z numerami loka byłby to samo. Nie odróżnił byś który lok jest na teksturze, czy o to zabiegamy?
Dokładnie. Na teksturach 201E przynależność loka jest osobno nanoszona na teksturę. W ET41 jest NA teksturze.
Z resztą mam zdjęcia z przynależnością, datą naprawy i datą i miejscem produkcji tego loka.
Przy niektórych ET41 przydała by się ingerencja w pudło, gdyż wszystkie mają numery czołowe bezpośrednio na blasze, połowa numery boczne podobnie, są loki ze starymi zagarniaczami... Mogę się tym zająć.
I dzięki za oceny i uwagi.
EDIT
Poprawiłem swoją teksturę.
Oto screeny:
Oryginał: Download:Duża tekstura (4624 x 2312)Mała tekstura (1500 x 750)W przygotowaniu mam:
ET41-124 z CM Łazy
ET41-186 z CM Czechowice-Dziedzice (obecnie ma trapez)
ET41-071 z CM Łazy
ET41-104 z CM Czechowice-Dziedzice
Paczkę z tymi 4 teksturami wydam pod koniec tego tygodnia.