Logo jest ok ale co do łączenia pozostałych 2 kolorów nie do końca to tak jest.....
Cieszą oko podobają się lub nie a ja patrzę na to troszeczkę inaczej - ostrożnie z kolorami i ich łączeniem.
A zatem mogę stwierdzić iż:
Czysta zieleń daje komfort relaksu, przynosi wewnętrzną harmonię i spokój. Zieleń sprzyja wytwarzaniu się serotoniny w naszym organizmie, a jak wiadomo serotonina jest neuroprzekaźnikiem, hormonem szczęścia mającym gigantyczny wpływ na układ nerwowy.
Niekorzystny wpływ mogą mieć jednak brudne odcienie zieleni takie jak: khaki czy oliwkowy. Jaskrawe, sztuczne odcienie zieleni uwypuklają chęć posiadania.
Najlepiej stosować naturalne, stonowane odcienie zieleni.
Niebieski - owszem jest kolorem spokoju i wyciszenia, ale... ciemno niebieskie barwy mogą działać przygnębiające i depresyjne.
Jasno niebieski należy stosować ostrożnie, bo to zimny kolor, nie nadaje się dla osób, które mają problem z krążeniem, a poza tym żaden odcień niebieskiego nie nadaje się dla osób mających skłonności depresyjne czy samotnicze.
W zestawieniu z kolorem niebieskim i niektórymi odcieniami fioletu może powodować chęć odosobnienia, stany depresyjne.
Tak więc reasumując. Kolorowo nie oznacza dobrze :) Moim skromnym zdaniem chyba może być :))
Nie wymieniłam wszystkich kolorów i ich połączeń, bo mogłabym tu stworzyć mały esej.
Ciekawa jestem jak teraz patrzycie na nowe logo i barwy PKP Cargo??