Autor Wątek:  Bałtyk .scn  (Przeczytany 5817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WojTTek

• Otrzymane polubienia: 1
Bałtyk .scn
« dnia: 04 Kwietnia 2008, 20:50:25 »
Witam,
otworzyłem ten wątek aby nie zaśmiecać i tak już obładowanego wątku głównego o tej scenerii. Pytam o misję w tej scenerii otóż:|
ET41 ok
EN57 ok
EU07 to jakiś podsył jest, luzak ? dlaczego wjeżdża na tor gdzie już stoi EP08 ??
SM31 rozumiem że jakieś manewry ?
Przepraszam jeśli czegoś nie doczytałem. Sceneria jest bardzo ładna ale składy i misje jakieś takie ubogie.

Offline Żuk

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Bałtyk .scn
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwietnia 2008, 20:54:25 »
//$d Ruszamy siódemką LUZEM w Bałtyku Głównym, po chwili dostajemy S10 na wyjazdowym i ruszamy na przód, jedziemy z Vmax 110 km/h ponieważ tyle mozna siódemką luzem. Nastepnie wpadamy na S1 (docelowo Sz bedzie) do Alakowic na tor nr 2 i tam podczepiamy sie do "świni", zmieniamy kabine i czekamy na S2 na wyjazdowym. Wracamy z 125 km/h do Bałtyku Głównego, gdzie mamy wjazd w perony, następnie zatrzymujemy się, czekamy około minuty aż ziomalstwo wyskoczy z wagonów i lecimy dalej bo mamy sygnal zezwalający, po linii jednotorowej Vmax 60 km/h z porywami do 30 km/h. Wjezdzamy na tor nr 2 i czekamy aż towar wleci na jedynkę, wtedy dostajemy manewry, dojeżdżamy do W5, zmieniamy kabine, dostajemy pozwolenie na manewry, dojeżdżamy do semka i dostajemy wyjazd do Bałtyku, tam tylko manewry do naszego składu i odjazd.
//$d Pod semaforem wjazdowym st. Bałtyk Towarowy ponawiamy dyżurnego ruchu o wjazd klawiszami Shift+7 !

To znalazłem w pliku scn, jak uruchamiasz przez start.exe powinien taki opis służby się pojawić.
P.S. Jak nie wiesz co to "świnia" to czyt. to jako EP08

MK_Mariusz1982

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwietnia 2008, 20:57:04 »
Witam

Czytałeś opis który jest w głównym katalogu tej że trasy?, Radzę przeczytać, tam jest napisane co gdzie i jak ma jechać.

« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2008, 21:52:59 wysłana przez MK_Mariusz1982 »

Offline ST44-003

• EU07-001
  • Otrzymane polubienia: 329
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Kwietnia 2008, 23:18:57 »
EU07 ma za zadanie ściągnąć zdefektowaną świnie. A konkretnie podjeżdżamy nią do składu, podczepiamy się, i zabieramy skład w porotną droge.
Proste :)

Online MaciejZ

• Latamy by ratować ;) Pozdro z góry!
  • Otrzymane polubienia: 70
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Kwietnia 2008, 20:45:23 »
Co do składów, można je przecież samemu tworzyć wedle życzenia. A jak to zrobić przeczytasz w tym wątku http://eu07.pl/forum/index.php/topic,7036.0.html

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 444
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Kwietnia 2008, 21:02:55 »
ciach   ...ale składy i misje jakieś takie ubogie.
Nie grzesz, wykonaj misję z SM31 i pogadamy. Nie wiesz o czym napisałeś.

Offline WojTTek

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Kwietnia 2008, 09:44:28 »
Witam,
dziękuję wszystkim za pomoc. Mój plik scn nie zawierał takiej notatki. Odbyłem na Bałtyku 3  misje:
towarową, z EU07 i EP08  oraz EN57.
Wrażenia:
wyjeżdżam z Alakowic, sporo domków potem mosty, widoki naprawdę dobre, później stacja w Bałtyku i chciało się jechać dalej po tej dwutorówce ale niestety pojechaliśmy jednotorową.
ogólnie widoki, sceneria, domki super, szkoda jednak że trasa dwutorowa nie została rozwinięta.

ATSW pobrałem EP05 i EP09 i czy ktoś mógłby by mi polecić jakąś trasę na której można spokojnie rozwinąć powyżej 120 ?
Mam trasę Drawinowo ale na kilku już Exe-kach (kursa, dizelpack, 699) wywala błąd abnormal program termination czy coś takiego.

Offline Darth Luk

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Kwietnia 2008, 10:02:52 »
ATSW pobrałem EP05 i EP09 i czy ktoś mógłby by mi polecić jakąś trasę na której można spokojnie rozwinąć powyżej 120 ?
Mam trasę Drawinowo ale na kilku już Exe-kach (kursa, dizelpack, 699) wywala błąd abnormal program termination czy coś takiego.

Chociażby Bałtyk lub SDR18. W Mocznikach też tyle wyciągniesz mimo, że szlakowa to tylko 140km/h.
Zapraszam na Mgławicę Mocy http://mglawicamocy.pl

MK_Mariusz1982

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Kwietnia 2008, 10:19:05 »

Chociażby Bałtyk lub SDR18. W Mocznikach też tyle wyciągniesz mimo, że szlakowa to tylko 140km/h.

Myślenice, tam też można cisnąć nawet do 160km/h.

Offline ST44-003

• EU07-001
  • Otrzymane polubienia: 329
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Kwietnia 2008, 10:21:03 »
Ew. krzyżowa2 tam szlakowa 160km/h. Ale ja tam zazwyczaj angliczkiem śmigam :)

Offline AtapiCl

• O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Kwietnia 2008, 11:03:04 »

Nic nie dzieje się przez przypadek. Podaj log to zobaczymy dlaczego.

Offline WojTTek

« Odpowiedź #11 dnia: 06 Kwietnia 2008, 15:57:33 »
pobrałem SDR18, oraz grzebałem trochę w archiwach i pobrałem jeszcze raz drawinów i teraz błąd wyskakuje inny:
event1 "grabówek_lachy_toh_sem_distinfo does not exist  oraz
event1 "grabówek_lachy_toa_sem_distinfo does not exist
Dziękuję wszystkim za pomoc i porady.