Witam
Wraz z
@Profetą oraz
@EU05 postanowiliśmy wyjść na przeciw oczekiwaniom użytkowników naszego symulatora i zaczęliśmy odświeżać "maszynowy" park pojazdów trakcyjnych. Na pierwszy ogień poszła EP09, której autorem jest
@Profeta. Model został zbudowany od podstaw, z użyciem zunifikowanych elementów takich jak pantografy, wężyki oraz sprzęg śrubowy. Ja natomiast zabrałem się za nowy model lokomotyw EU07, który również wykonałem od podstaw. Na mój warsztat trafiła także SM42, która przejdzie solidny "lifting". Lokomotywy EU07 oraz EP09 wymagają detalizacji natomiast SM42 jest w fazie modelowania pudła i ostoi.
Lokomotywy EU07 pojawią się w wersjach:
- 4E ze starymi stare lampy, oraz z halogenami w starych i nowych obudowach ("zez" oraz "TV") oraz wersja PKP Przewozy Regionalne;
- 303E (wersje jak w przypadku lokomotyw 4E);
- oprócz powyższych pojawią sie także EU06 oraz pochodne EP08 i ET41;
Wszystkie lokomotywy EU07 oraz pochodne będą wyposażone w nową kabinę autorstwa
@HunteraPoniżej zamieszczamy kilka screenów ukazujących dotychczasowe efekty prac nad w/w taborem.
EU07: (27019 poly)
EU07 (zez): EU07 (TV): Kabina (wersja rozwojowa) i dach EU07:
EP09: (ok. 25 tys. poly)
SM42: Tekstury dla modernizowanych siódemek i epoki wykonuje
@EU05. Zastosowaliśmy tutaj także wężyki autorstwa
@youBy oraz pantografy i sprzęgi śrubowe, których autorem jest
@Oli_EU :)
Listę osób, które wykonały zdjęcia na tekstury opublikujemy w terminie późniejszym, z tego względu iż liczba użytkowników, którzy nadesłali zdjęcia jest dosyć spora, a ja nie mam dokładnej listy tych osób. Listę opublikuje wkrótce @EU05.
W związku z tym, że nowy model SM42 ma zmienione mapowanie, prosiłbym o nadsyłanie zdjęć w celu wykonania nowych tekstur. W planach mam także stworzenie nowego modelu SU45 wraz z kabiną dlatego proszę również o nadsyłanie zdjęć tych lokomotyw :)
O postępach prac nad pojazdami będziemy informować w tym wątku :)
Pozdrawiam :)