Munio
Słuchaj stary, mnie nie obchodzi co Ty robisz na codzień. Mam to gdzieś, ale piszesz bzurdy. Pytam się dlaczego 44 kHz jest prościej obrabić, piszesz mi, aby było więcej danych. Wyliczyłem Ci jaka jest różnica w odstępach próbek dla czętotliwości próbkowania 8 i 44 kHz. Udowodiłem Ci, że to co napisałeś nie ma sensu.
Jesli pytasz mnie o symka, tam częstotliwość próbkowania jest 22 kHz, przekonwetuj to na 44 Khz. Jeśli owe szumy znikną i będzie lepsza jakość, to czapki z głowy. Zgodnie z tym co mówisz, wtedy nie powinno być tych szumów i dźwięk będzie HiFi.
Grzegorz jeśli pytasz z jaką częstotliwością nagrywać, nagrywaj z taką jaką łyka symek czyli 22 kHz (choć najlepiej nagrywać na czętotliwości 2 razy większej niż pasmo przenoszenia radia i później przekonwertować na poterzby symka na 22kHz-tylko pytanie brzmi jakia jest ta górna częstotliwość- ja jej nie znam). Iość bitów na próbkę daj na maxa, bo symek łyka wszystko, jeśli mono czy stereo, daj mono. Symek co prawda łyka stereo, ale rozmowy z radia są mono, więc jeśli dasz na stereo, to na obu kanałach będzie to samo, a ilość bajtów się tylko niepotrzebnie zwiększy.