WAŻNE!!
Ta przekładnia spalinowo elektryczna ma jeden mały mankament, który jeżeli tylko AUTOR COŚ PODPOWIE, będzie sie dało może poprawić. Mianowicie chodzi o to, że oprócz ryczenia diesla podczas ruszania lokomotywy słychać pracę silników trakcyjnych - dla niewtajemniczonych ten niski dźwięk z elektrowozów, który rośnie wraz z rozpędem lokomotywy (dla EU07 - motor-Eu07.wav) - . I o ile w rzeczywistości ciężko jest to usłyszeć przy ruszaniu, o tyle na każdym nagraniu słychać to bardzo wyraźnie. Za to wyraźnie słychać je zaraz za stacją, gdzie oprócz wycia diesla słychać wyraźnie jeszcze głośniejszy ryk silników trakcyjnych, szczególnie przy cięższych składach. I chodzi o to, aby w symulatorze oprócz reakcji dźwięku na nastawnik, była także reakcja na ruch lokomotywy, jak w elektrowozach i w to miejsce wstawiłoby się dźwięk lajlepiej pasujący, myśle że to będzie motor-en57.wav albo motor eu07.wav. bo w tej chwili nie ma reakcji.
JAkby ktoś miał zamiar się sprzeczać, dźwięk odjazdu SU45 i SU46 - nawet nie trzeba się wsłuchiwać specjalnie...
http://rapidshare.com/files/80935365/diesel_odjazd.rar.htmlI proszę autora fizyki, nie ch się wreszcie udzieli...
Didok , podeślij, napewno coś da rade zrobić. Ja mam dźwięk startu, ale dość niewyraźny, bo jeszcze starym sprzętem nagrywany i to w hali, więc dopóki nie wykombinuję lepszego, a z tym nie będzie problemu, tylko znaleźć okazję i czas - dla niewtajemniczonych w Ełku kończy się zelektryfikowana linia Białystok Ełk i dalej do Korsz leci bez drutu nie wspominając o 3 kolejnych liniach, więc mam możliwość nagrania praktycznie każdej lokomotywy. To co codziennie bez wyjątków można zobaczyć z gamą towarów, pośpiechów i osobówek - EUEP07-303E CM Białystok, ET22 - CM Białystok i Olsztyn, EN57 CM Białystok, SU45 CM Olsztyn i Białystok (101, 244, 231), SU46 CM Olsztyn, SMSU42 Białystok i Olsztyn, SA109 CM Olsztyn, ST44 widziałem tylko Białystok, ST43 rzadko z Olsztyna. Więc mam duże możliwości robienia dobrych dźwięków.
Pytanie do rzeczywistości. Czy diesle takie jak SU46 mają coś takiego, jak ssanie?