Autor Wątek:  MK pod ostrzałem ZT Żurawicy.  (Przeczytany 13390 razy)

Offline MKdudu

• Otrzymane polubienia: 2
Odp: MK pod ostrzałem ZT Żurawicy.
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Grudnia 2007, 23:27:30 »
Ja na kabine się nie pcham tylko napierw się przywitam, później zapytam czy mogę te 3km się przejechać, a to że jak mnie widzą znajomi i wołają na maszyne to już nie mój problem, mojego znajomego podkopała pani z nastawni bo jej się nie spodobało że jechałem z mechanikiem na trasie, i dostał upomnienie. Na stacje chodzić nie przestane bo lubie oglądać pociągi i patrzeć jaka jedzie maszyna żeby sfotografować ją na drugi dzień na tekstury. A na lokomotywy się już nie pcham bo nie ma do kogo, chyba że mnie jakiś znajomy zawoła z dobrego serca to wtedy tak.
^^PR Rzeszów^^

Offline Patrykos

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 9
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Grudnia 2007, 09:27:12 »
Najlepszym motywem aby wepchać się na kabinę to jest gadanie z mechem i ogrzewanie się (chuchanie :) ). Jak byłem x tygodni temu na zdjęciach z kolegą, na stacji stał towarowiec z ET41-072 na czele, obok była robiona próba ET41-1x6. Na próbę podjechał ładny czerwony poldek mehc przejeżdżając już powoli hamował, dał Rp1 na kieorwcy poldka itd. :) Robiliśmy mu zdjęcie z kładki, był zdziwiony, no ale cóż, młody mechanik CM Łazy. Pokręciliśmy się obok loka, porobiliśmy zdjęcia, i podeszliśmy pod jamniora, gadaliśmy z mechem i zimno nam było to "ogrzewaliśmy się", mech to widział i powiedział, chłopcy, wskakujcie do loka bo tu zimna, a w loku ciepluśko. Weszliśmy na loka noi gadaliśmy godzinkę, po czym mech odjechał na stację Jaworzno Szczakowa.
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline MKdudu

« Odpowiedź #32 dnia: 31 Grudnia 2007, 09:42:52 »
Najlepszym motywem aby wepchać się na kabinę to jest gadanie z mechem i ogrzewanie się (chuchanie :) ). Jak byłem x tygodni temu na zdjęciach z kolegą, na stacji stał towarowiec z ET41-072 na czele, obok była robiona próba ET41-1x6. Na próbę podjechał ładny czerwony poldek mehc przejeżdżając już powoli hamował, dał Rp1 na kieorwcy poldka itd. :) Robiliśmy mu zdjęcie z kładki, był zdziwiony, no ale cóż, młody mechanik CM Łazy. Pokręciliśmy się obok loka, porobiliśmy zdjęcia, i podeszliśmy pod jamniora, gadaliśmy z mechem i zimno nam było to "ogrzewaliśmy się", mech to widział i powiedział, chłopcy, wskakujcie do loka bo tu zimna, a w loku ciepluśko. Weszliśmy na loka noi gadaliśmy godzinkę, po czym mech odjechał na stację Jaworzno Szczakowa.
Witam.
Jak by mechanicy byli wszędzie tacy sami to by było idealnie;), chodzi mi oczywiście o tych biorących.

Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku.
^^PR Rzeszów^^

Offline ST44-003

• EU07-001
  • Otrzymane polubienia: 332
« Odpowiedź #33 dnia: 31 Grudnia 2007, 10:35:42 »
Ale co jest najdziwniejsze to ta pani nie miała munduru. A jej kurtka tym bardziej nie była służbowa. Ale żebyście widzieli mine mecha jak zobaczył jak mu zdjęcie w zrobiłem na peronie jak wysiadłem. :D
Wiesz, przez takich jak ty, porządni MK mają problemy z robieniem zdjęć.
Każdy porządny MK fotografuje tabor i infrastrukturę. Ludziom zdjęć się nie robi. Na drugi raz możesz kopa dostać za takie coś.

Krzyśku, mnie nie chodzi o to że jemu robiłem, tylko że wyciągnąłem aparat i zrobiłem fotke kibelkowi. A to jest różnica ;)

Offline _KAT_

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #34 dnia: 01 Stycznia 2008, 14:49:14 »
Ja tylko raz spotkałem się z niemiłym mechem. A fotografuje już od 3 lat ;)
Co innego to "hołota" z niektórych nastawni. Stoisz sobie gdzieś na boku (0 kontaktu z torowiskiem), focisz wjeżdżającego gagara, a Ci Cie stresują i ryczą, że masz "uciekać" (tak kulturalnie) stąd, bo wezwie SOK i skończy się pier******e.

Ja mam swój własny sposób zwiedzenia maszyny:

1. Obowiązkowo kamizelka odblaskowa, oraz aparat. Przyda się też legitymacja (jak nie ze SMK, to nawet swoją zrobić) - takie detale wpływają na to, że jesteśmy postrzegani, jako prawdziwi MK.
2. Zainteresowanie lokiem - fotografowanie go
3. Wdanie się w rozmowę z mechanikiem (jeśli nie jest zajęty) - krótkie pytanie, dokąd/skąd jedzie itp.
3. Przedstawienie się - Dzień dobry. Jestem ze SMK w XXX (pokazanie legitymacji). Chciałem się zapytać, czy mógłbym wejść na maszynę, żeby zobaczyć kabinę, porozmawiać etc. (W 94% uzyskujesz pozwolenie).
4. Potem tylko wystarczy się zapytać czy "mógłbym zabrać się z Panem w trasę". Pare razy sam otrzymałem taką propozycje. Zawsze wracam do domu uradowany, z plecakiem pełnym gadżetów - rozkazami, oraz nagraniami na MP4 ;]

Wg. mnie głupotą jest pytanie się - Mógłbym zrobić fotke kabiny? Albo walić z mostu - Można sie zabrać do XXX?

Pozdrawiam ;)

Offline EP08_015

• Otrzymane polubienia: 335
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Stycznia 2008, 11:29:23 »
W bydzi zaden numer nie przejdzie. Nawet bliscy znajomi juz nie biora. Taki region :( nie widzialem kabiny loka od 2000 roku jak kolejowke skonczylem. Zaden tekst tu nie przechodzi.
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

Offline Mihau

• Grafika - brak ciągnie z procka
  • Otrzymane polubienia: 17
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Stycznia 2008, 11:44:52 »
Naszczęscie w Iławie jest inaczej.
Jeżeli jedzie jakis znajomy to zawsze wpuści do kabiny a jak nie znajomy to jakl sie z nim zagada to też wpusci...
Ba... znajomy mech nawet za nastawnik pusci na szlaku...
Strażak-ratownik, kierowca OSP Susz

Offline Akvin

• We Will Rock You
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Stycznia 2008, 20:42:34 »
Jednak oszczędzę Forumowiczom dalszego ciągu tej wymiany zdań.
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...