Kilka odpowiedzi - pokolei:
Adam88 : komputer z NASA wykona nieprawidłową operację i nastąpi zamknięcie MaSzyny. Więc nie kupuj tego złomu tylko P4 najlepiej.
EU07-457: Twórca jest aktualnie (i od początku) jeden. Niemiałem z kim tego robić. Wogóle tu jest problem bo niemogę nawet znaleźć żadnego MK z Lublina który miałby mniej jak 30 lat. McZapkiego tylko czasem męczyłem o jakieś wskazówki. Wszyscy są zajęci życiem....
McZapkie:
1. Długość jest krótka :P. Dlatego zostawiłem sobie czas do marca żeby w miarę przerw w sesji dorobić szlak do Nałeczowa. Wtedy będzie około 40 km. Zrobiłem już manewry - trzeba czekać aż pociągi przecinające kurs przejadą... no chyba że będzie się pierwszym. Nie wiem czy dam radę zrobić sym. nastawni. Musiałbyś mnie bardziej wtajemniczyć... bo to co do tej pory mi o tym pisałeś to mi nic nie mówiło...
2. Wskaźniki to sam pochowałem pod torami (choć jeszcze nie wszędzie). Bo tu nie ma ani jednego wskaźnika. Wszytko jest sterowane elektrycznie, brak jakichkolwiek linek.
3. Te słupy są akurat białe. Tak, tak... odbiło mi i nawet jak sie dorobiłem cyfraka to robiłem zdjęcia i przerabiałem trakcję tak jak w rzeczywistości. Kotwy wiszą tam gdzie w realu i inne dziwności trakcyjne...
Aby te słupy potwierdzić:
http://members.lycos.co.uk/bartmetelsky/lublin/zdjęcia konkretnie
http://members.lycos.co.uk/bartmetelsky/lublin/01010020_2.JPGhttp://members.lycos.co.uk/bartmetelsky/lublin/01010017_2.JPG4. No tak. Budynków brakuje. Dworzec lubelski jest b. skomplikowany i dotego zasłonięty. Nawet nie ma jak zrobić zdjęć. Zresztą czy jest sens bawić się w budynki?. Potem pojawią się posty: "Jak usunąć trakcję i budynki?!"
5. Luuzik
6. Na AMD 2500+ z ATI Radeon 9200 128 MB --> najmarniej było 4.2 fps bez trakcji, a z trakcją 3.5 fps. Ale jeszcze zwolniłem do 2.8 fps dodajac kilka skałdów na postojowych. Bez eventów przy znacznie większej ilości skałdów na P4 2.4 GHz i GF4 mx 440 64MB było 4.5 fps, ale gdy wszystko stało...
Pit: Twoja trasa ma urocze otoczenie. Chciałem nawet żebyś się zajął moją... a ściślej jej otoczeniem. Wtedy ja zajął bym się konkretnie schematem i eventami bo niechce mi się robić drzew, lasów domków... Zresztą troche tego juz jest.. ale ja skupiłem się na screenshotach z samej stacji.. a jest jeszcze zrobiony Motycz. Lublin to wyżyna.. tu są same wzniesienia, nawet drzewa ciężko wstawiać bo potem wiszą metrnad trawą...
Też zrobiłem zdjęcia lubelskiej szopy ale składa się ona z 5 budynków złączonych w jedno.. są starej daty więc mają makabryczne kształty. Ten box jest tylko na oko.. poglądowy.. lepiej niż pustka...
Teksturki robiłem skrupulatnie sam ze swoich zdjęć albo ze zdjęć Krzysztofa Paziewskiego, który sam mi je przysyłał. Myślę że są starannie zrobione i wszystko na swoim miejscu.
Układ torów jest wzięty z zeszytu - tak sam chodziłem i rysowałem... każdy z tych torów był przeze mnie narysowany
Inter City:
Oj próbowałem dorzucić do downloadu.. ale porobili jakieś skomplikowane procedury, trzeba wypełnić formularz... ten opieszały biurokratyzm jest już nawet w grach komputerowych. Nie wiem co mam powpisywać w adres URL i innych rubrykach.. Jak to uproszczą to prześle tekstury...
pozdrawiam wszystkich...