Witam wszystkich uczestników Forum.
Od pół roku bawię się "Symkiek" i śledzę forum. Choć nie przepadam za grami komputerowymi, to EU07 Maszyna bardzo mnie wciągneła (pochodzę z rodziny kolejarskiej i jako dziecko jeździłem w kabinie maszynisty-nawet kiedyś ruszałem pociągiem ze stacji, miałem chyba 12 lat).
Mam podobny, opisywany już na forum problem z trasą Tarniowo. Do tej pory zrobiłem wszystko, co Panowie radziliście (mam paczkę całościową, ściągnąłem poprawioną trasę, poprawiony plik scenerii- zastanawiam się zresztą czemu to nie jest udostępnione na oficjalnej stronie Symka) a problem pojawia się nadal. Chodzi w zasadzie o jedną zwrotnicę na stacji Konieckowo (przedostatnia wyjeżdżając w stronę Elektrowni). Gdy wjeżdżam do Konieckowa pociągiem towarowym z elektrownii (ET-22) ta właśnie zwrotnica pokazuje jazdę w prawo a pociąg jedzie prosto, potem skręca w lewo i kończy jazdę przy belce(ślepy tor).Kontynuacja jazdy dalej jest niemożliwa.
Zauważyłem również przy EP-08 gdy wyjeżdżam z Konieckowa, że pociąg przez tą zwrotnicę jedzie prosto (prawidłowo) chociaż pokazuje ona strzałkę w prawo(tak jakby odwrotnie była umiejscowiona w scenerii - czyli źle) Próbowałem zmieniać ustawienia zwrotnic w pliku scn, ale po zmianie jednego parametru (+ lub -) zmienia się pozycja dwóch zwrotnic a nie jednej.
No to już chyba w wyczerpujący sposób opisałem ten problem. Jestem pewien, że można to naprawić, tylko nie wiem jak. Po za tym namęczyłem się trochę próbując zgadnąć jakie numery posiadają zwrotnice w Konieckowie. Czy jest jakiś program, który pokaże trasę w taki sposób
, żeby te wszytkie informacje były widoczne(numery zwrotnic, torów, semaforów, peronów itp.)?????