ma tylko czas w tym miesiącu (Wrzesień 2007)
Wychodzę z założenia, że programista jest specjalistą najwyższej klasy, skoro w ciągu miesiąca jest w stanie poznać kod i napisać multi, toteż w żaden sposób nie będę ograniczał swoich pomysłów:
- stworzyć wirtualnego dyżurnego ruchu (nie zawsze musi być chętny do ręcznego ustawiania przebiegów, a ludzie jeździć chcą...)
- rozwiązać problem związany z nagłym zerwaniem łącza (niedopuszczalne jest 'zniknięcie' pociągu, trzeba przejść na AI i przejąć sterowanie - wniosek: poprawić AI bo nie zawsze sobie z tym radzi oraz nauczyć AI manewrów)
- rozwiązać problem wolnych łącz - niemożliwe jest ciągłe przesyłanie danych, więc w jakiś sposób trzeba udawać zachowanie pociągu pomiędzy kolejnymi porcjami danych ('Wieśkowi znowu łącze muli, bo mu siódemka jakoś dziwnie skacze')
- rozwiązać problem komunikacji pomiędzy użytkownikami (jakiś kanał informacyjny? - najlepiej w kodzie symulatora, żeby nie wymagało instalacji dodatkowego oprogramowania)
- rozwiązać problem wpisów do scenerii ('Zenek, ja Cię nie mogę widzieć, bo twój pociąg sobie zakomentowałem')
- wprowadzić sterowanie 'przeszkadzajkami' z poziomu serwera oraz rozwiązać konflikt między użytkownikami usuwającymi 'przeszkadzajki' z powodu FPS, a tymi, którym to 'zwisa'
itp. itd. ... a na koniec:
- dodać w modelach lokomotyw machającą rękę, żeby się można było pozdrawiać na szlaku
Pozdrawiam serdecznie i z bardzo dobrym humorem
ABu
PS. Nuta ironii w tym poście jest zupełnie przypadkowa i całkowicie niezamierzona :D
edit: jeszcze jeden problem mi się przypomniał:
'- Józek, a co ty tak z tymi węglarkami pociskasz, i to jeszcze EPoką???
- to nie węglarki tylko Z1, widocznie nie masz modelu!'