Też się spotkałem na zagranicznym forum z wątkiem na temat MaSzyny (mixer podrzucił linka) i również chwalą sobie symka jako obiecujący program. Także i tam narzekali na dosyć dziwny (archaiczny) sposób uruchamiania przez pliki .bat i życzyli sobie jakiegoś menu.
Tak trochę zbaczając z tematu innych forów, ale wchodząc w temat menu. Jeżeli uważasz, że menu bardzo pomoże, to wydaje mi się, że jest na to dosyć prosty patent. Wydaje mi się (aczkolwiek to są domysły bazujące na mojej pamięci), że można wywołać proste menu w formie komend DOS-a. Robi się Prostą tabelke albo coś takiego z pytaniem "Jakim pociągiem chcesz pojechać?" i pod spodem numerki np. "1 - EU07-424 2 - ET22 3 - SN61". Wciśnięcie odpowiedniego numerka spowoduje uruchomienie odpowiedniego pliku .bat. OIDP za tą funkcję odpowiedzialne jest polecenie choice. Cały plik z menu może mieć postać pliku .bat albo pliku .exe (można skompilować .bat do .exe). Oczywiście w obu przypadkach będzie to nadal proste okienko MS DOS, ale jak komuś ma takie menu pomóc, to czemu nie?