Autor Wątek:  EU07 - 424 i co dalej ???  (Przeczytany 4225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Apaullo

• Gość
EU07 - 424 i co dalej ???
« dnia: 15 Grudnia 2003, 22:32:57 »
Witam
Mam problem z jedną z "misji" w symku. Mianowicie biorę sobie Eu07 - 424, posczepiam się pod sklad 1301 i dojeżdżam do stacji docelowej. Na tej jestem kierowany na ślepy tor. Powiedziane jest, że mam wypchać skład na boczny tor, manewrować zgodnie ze światłami i podczepić się pod warsy. OK, rozumiem, ale jak przyjeżdżam to nie mam jak wypchnąć składu. Nie dostaję bialego światła do manewrów, zwrotnica nie jest przełożona. Mogę wypchać skład, owszem, ale znajduję się na trasie, a nie na bocznym torze. Podjeżdżam pod koniec ślepego toru, też na semaforze wyjazdowym, z 2 końca mam cły czas czerwone.
Gdzie robię błąd, co robię nie tak.......bardzo prosze o podpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich mechaników :))

PS. Pobrałem i zanistalowałem sobie loka EP23 - 443. Wprawdzie to przerobiony byczek, ale i tak fajnie się jechało :))))

Offline Bartek

• MaSzyna Team Member since 2003
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Re: EU07 - 424 i co dalej ???
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Grudnia 2003, 22:52:52 »
Cytat: "Apaullo"
Witam
Mam problem z jedną z "misji" w symku. Mianowicie biorę sobie Eu07 - 424, posczepiam się pod sklad 1301 i dojeżdżam do stacji docelowej. Na tej jestem kierowany na ślepy tor. Powiedziane jest, że mam wypchać skład na boczny tor, manewrować zgodnie ze światłami i podczepić się pod warsy. OK, rozumiem, ale jak przyjeżdżam to nie mam jak wypchnąć składu. Nie dostaję bialego światła do manewrów, zwrotnica nie jest przełożona. Mogę wypchać skład, owszem, ale znajduję się na trasie, a nie na bocznym torze. Podjeżdżam pod koniec ślepego toru, też na semaforze wyjazdowym, z 2 końca mam cły czas czerwone.
Gdzie robię błąd, co robię nie tak.......bardzo prosze o podpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich mechaników :))

Dojedź do samego końca ślepego toru, tam gdzie zaczynają się już szyny z rdzawym nalotem. Przejdź do kabiny od strony wagonów, ustaw sobie wszystko i wypatruj białego. Powinno się po niedługim czasie pojawić.
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek