Autor Wątek:  Problem z KIBLEM!!!  (Przeczytany 11506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« dnia: 25 Marca 2007, 11:49:29 »
witam mam problem z kiblem co trzeba zrobic zeby napedzaly obydwa i obydwa podnosily pantografy i otwieraly drzwi.??? Wiem ze pogrozam temat ktory byl na forum ale tamte wpisy nie dzialaja.!
Wpis mam taki:
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic

Próbowalem tez tak:
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-801ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-801s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamc
node -1 0 EN57-801rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic


Mam starergo EXE.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5925
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 443
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marca 2007, 11:54:08 »
Dajesz dwa takie same kible we wpisie. Tak nie można. Jak dajesz pierwszy jako 800 to drugi daj 795 to przykład. Nie wiem jakimi kiblami dysponujesz.

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2007, 11:58:10 »
Cytat: "Krzysiek626"
Dajesz dwa takie same kible we wpisie. Tak nie można. Jak dajesz pierwszy jako 800 to drugi daj 795 to przykład. Nie wiem jakimi kiblami dysponujesz.


No to dalem 800,800,800 i 801,801,801

Dodano po 2 minutach:

 ach ,sorki wiem o co ci chodzi chwila to sprobuje

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Marca 2007, 11:59:01 »
node -1 0 en57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 en57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-801ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-801s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-801rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 connected 0 0 enddynamic

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Marca 2007, 12:03:17 »
Teraz wpis mam taki:
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-795ra dynamic PKP\en57 en57-795r 6ba 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-795s dynamic PKP\en57 en57-795s 6bs 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-795rb dynamic PKP\en57 en57-795r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic
 I TEZ NIE DZIALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-<

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Marca 2007, 12:03:56 »
wklej taki jak podałem

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Marca 2007, 12:09:36 »
OK SPROBOJE!

Dodano po 4 minutach:

 Efekt:
Błąd; Unikon driver type descopiration:connected
         (     moglem sie pomylic w pisowni )

To się nie myl, przepisz sobie na kartkę literę po literze, a nie podawaj nam komunikatu źlle przepisanego.
Jeśli masz problemy z ortografią to zainstaluj firefox'a który pisownie sprawdza, albo swoje teksty sprawdzaj w Wordzie.
ShaXbee

Offline Damian92

  • Wiadomości: 136
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Marca 2007, 12:12:50 »
Cytat: "Żuk"
node -1 0 en57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 en57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-801ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-801s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-801rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 connected 0 0 enddynamic
Kolega Zuk wyraznie napisał jaki wpis masz dać wiec go wklej.

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Marca 2007, 12:14:51 »
No i wkleilem do scenerii.
Uruchomilem en57...(symulator)
I blad!

Offline Damian92

  • Wiadomości: 136
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Marca 2007, 12:18:27 »
A niegrzebales w plikach z EN57 moze cos usunąles przez przypadek ?

Offline Butchy_83

  • Wiadomości: 174
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Marca 2007, 12:18:46 »
Cytat: "szym13"
No i wkleilem do scenerii.
Uruchomilem en57...(symulator)
I blad!

Ale jaki błąd? Mamy zgadywać?
Zgaduję, że może nie masz któregoś z kibla 800 albo 801 ;) Wpisz sobie takie jakie masz..
'Ruszyła MaSzyna po szynach..'


Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5925
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 443
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Marca 2007, 12:21:10 »
Nie wiem jaką masz paczkę. Ale proponuje ściągnij sobie nieoficjalny pakiet z tej stronki.
http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626/
Tam są 4 części plików EU07, wypakuj je na dysk. Gdybyś miał problemy to poczytaj ten wątek:
http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=4191&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
życzę powodzenia.

Offline OczeQ

  • Wiadomości: 172
  • Wariat Torowy
    • Zobacz profil
    • http://www.sgkw.eu
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Marca 2007, 12:22:37 »
mym skromym zdaniem, kolega Żuk się walnął we wpisie... :>

wszystkie sprzęgi (między 1 i 2 członem kibla też) mają być 23, oprócz ostatniego (powinno być 0, ale generalnie może być cokolwiek)


Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Marca 2007, 12:33:08 »
Do damian92;
Niczego nie usunalem jedyne co tam grzebalem to patrzelem jakie mam teksturki

Do Butchy_83;
Niczego nie usunalem bo teksturki mam takie jakie sa w wpisie di scenerii

Dodano po 2 minutach:

 
Cytat: "OczeQ"
mym skromym zdaniem, kolega Żuk się walnął we wpisie... :>

wszystkie sprzęgi (między 1 i 2 członem kibla też) mają być 23, oprócz ostatniego (powinno być 0, ale generalnie może być cokolwiek)


Też sprobuje:

Dodano po 6 minutach:

 node -1 0 en57-1594ra dynamic PKP\en57 en57-1594r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 en57-1594s dynamic PKP\en57 en57-1594s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-1594rb dynamic PKP\en57 en57-1594r 6bb 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-1080ra dynamic PKP\en57 en57-1080r 6ba 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-1080s dynamic PKP\en57 en57-1080s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 en57-1080rb dynamic PKP\en57 en57-1080r 6bb 0.0 connected 0 0 enddynamic
 

O to moj wpis

I znow ten sam blad

Offline ShaXbee

  • Administrator
  • Wiadomości: 1984
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Marca 2007, 12:35:57 »
Chłopie naucz się czytać ZE ZROZUMIENIEM!

Cytuj
wszystkie sprzęgi (między 1 i 2 członem kibla też)

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Marca 2007, 12:37:28 »
Cytat: "Damian92"
A niegrzebales w plikach z EN57 moze cos usunąles przez przypadek ?


Nic nie usunalembo jak mam taki wpis to mi dziala:
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 3 0 enddynamic



Tylko ze napedza jeden kibel, bo drugi nie otwiera drzwi i nie podnosi                             patykow no i nie napedza

Offline Damian92

  • Wiadomości: 136
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Marca 2007, 12:37:34 »
Ja mam taki wpis w sceneri Krzyzowa :
node -1 0 EN57-1080ra dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080ra 6ba 0.0 headdriver 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1080s dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1080rb dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080rb 6bb 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081ra dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080ra 6ba 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081s dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081rb dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080rb 6bb 0.0 connected 0 0 enddynamic

I kibelki chodzą bez zazutow wiec moze skopiuj ten wpis nie przepisuj tylko skopuij i wklej do jakiejs sceneri i zobacz czy działa !

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Marca 2007, 12:41:44 »
Ok juz sprawdzam
3min.....

Dodano po 3 minutach:

 No i blad tylko ze teraz to;
Unrecognized command:0.0

Offline Damian92

  • Wiadomości: 136
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Marca 2007, 12:42:49 »
No to ja niewiem poddaje się w tym momencie a sciagnąłes wczoraj tą paczke Mariusza i Defilera ? ;>

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Marca 2007, 12:43:36 »
Zrob tak: weź ten wpis który Ci działa i pozamieniaj ostatnie wpisy w kazdym czlonie tj, 7 0  23 0 itd

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Marca 2007, 12:51:42 »
tak ED mam i paczke calosciowa tez.

Dodano po 42 sekundach:

 
Cytat: "Żuk"
Zrob tak: weź ten wpis który Ci działa i pozamieniaj ostatnie wpisy w kazdym czlonie tj, 7 0  23 0 itd


OK dzieki za rade juz proboje

Dodano po 6 minutach:

 Zmienilem na 3.0 i znow blad;
Unrecognized command;0.0

node -1 0 EN57-1080ra dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080ra 6ba 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1080s dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080s 6bs 0.0 connected 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1080rb dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080rb 6bb 0.0 connected 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081ra dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080ra 6ba 0.0 connected 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081s dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080s 6bs 0.0 connected 3 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081rb dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080rb 6bb 0.0 connected 3 0 enddynamic

Dodano po 44 sekundach:

 czy po np 6bs tez mam zmienic 0.0 na 3.0

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Marca 2007, 12:58:55 »
node -1 0 EN57-1080ra dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080ra 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1080s dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1080rb dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080rb 6bb 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081ra dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080ra 6ba 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081s dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080s 6bs 0.0 connected 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-1081rb dynamic PKP\en57-1080 EN57-1080rb 6bb 0.0 connected 0 0 enddynamic


tak zrob i czutaj dokladnie instrukcje jakie Ci sie podaje

albo tak zrob:
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 nobody 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 23 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 0 0 enddynamic

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Marca 2007, 13:02:57 »
sorki za nieuwage

Dodano po 1 minutach:

 Zrobilem jak kazales i znow blad;
Unrecognized command:0.0

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Marca 2007, 13:11:22 »
wymiękłem

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Marca 2007, 13:13:55 »
Trudno jak niewiesz ale masz u mnie pluskia za zaangazowanie!!!

Offline defiler

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1094
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 81
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Marca 2007, 13:39:57 »
a jakiego uzywasz exe ?

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Marca 2007, 13:45:31 »
Jak bys czytal to wiedzial bys ze starego!

Offline Żuk

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1085
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Marca 2007, 13:45:32 »
Teraz jestm w pracy i nie mam jak sprawdzic.
P.S>zart< a moze jak jest problem z kiblem to podnies deske może na zimne poślady pojedzie

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Marca 2007, 13:55:02 »
Może pojedzie :-)))))) Tego juz nie wiadomo ale warto sprawdzic:-))))))))))

Offline defiler

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1094
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 81
Problem z KIBLEM!!!
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Marca 2007, 14:18:46 »
Zmien na nowe exe i nie bedziesz miec problemu. Proste ?