Autor Wątek:  wydzielone  (Przeczytany 3707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PEKAP

• Otrzymane polubienia: 0
wydzielone
« dnia: 01 Lutego 2007, 17:22:07 »
Trochę nie podobają mi się dźwięki z działu "odjaz...", sądzę jednak, że lepiej zamiast np. "Towarowy z węglarkami odjazd" byłoby podać "nr pociągu odjazd". Wyglądało by to bardziej realistycznie. Bo jakby na trasie były dwa towarowe z węglarkami to co... :)
-//-

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
wydzielone
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lutego 2007, 17:34:17 »
A już jakiś niezadowolony się trafił :), napisałem, iż dawałem bardziej ludzkie zapowiedzi.
To było celowe (nie będę uzasadniał bo mi się nie chce, dlaczego tak zrobiłem).
Ponadto każdy może sobie nagrać swoje i będzie miał takie jakie chce mieć (nadpisanie plików własnymi to już nie powinno byc z tym trudności-raczej łatwe dla każdego).

Bo jakby na trasie były dwa towarowe z węglarkami to co... :)

I nie gdybajmy, co byłoby, gdyby babcia miała wąsy dobra :)

Offline Mariusz W.

wydzielone
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lutego 2007, 19:24:53 »
Mariuszu, ale tu chodzi o realizm jazdy. Osobiscie poperam PEKAPa. A w ogole to nie slyszalem by pociagi towarowe byly wyprawiane na szlak przez radio (chyba ze dyktowanie rozkazu pisemnego) - przeciez towarowe nie maja kierownika pociagu, wiec niby kto by dawal odjazd przez radio. W przypadku pociagow pasazerskich, to jeszcze nie slyszalem odjazdow w stylu "Osobowy do Koniewic odjazd", numer zawsze jest podawany - maszynisci po numerze rozpoznaja, ze to jego pociag.

Zeby nie bylo, ze sie czepiam ze cokolwiek robisz, chodzi mi tylko ze jesli cos sie robi, to porzadnie.

Offline Mariusz1970

wydzielone
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lutego 2007, 19:38:54 »
Ciekawe ile jeszcze bezsensu dyskusji na temat braku nr pociągu w zapowiedziach będzie?
Maszyniści i owszem, ale dla mnie łatwiej zrozumieć radio nie po nr pociągu, a po kierunku, gdyż wiem czym i gdzie jade, a nie odpalam rozkładu i nie zapamiętuję nr pociągu.
Może zdziwisz się Mariusz, ale to jest porządnie zrobione. Jest dokładnie tak jak chciałem.
Co do towarowych:
jeżeli postanowiłem, iż wszystkie pociągi będą miały zapowiedź, to wszystkie i postanowiłem, aby dla towarowych również były, a nadaje to dyżurny ruchu przez radio (chyba nie odbiega to od rzeczywistości). Zrobiłem również to celowo, aby ktoś nie był zdziwiony, że dla niektórych pociągów jest zapowiedź, a dla niektórych nie.

Przyjmijcie to wreszcie do wiadomości i trochę pochwał poproszę, bo dobijacie mnie, a nie było to wszystko takie łatwe.
Lepiej potestujecie misje i piszcie to, na czym powinno najbardziej zależeć, a jak wspomniałem wyżej zapowiedź z własnym nagramiem jeżeli komuś dane się nie podoba może sobie zmienić.
Następne posty na temat, iż komuś się nie podoba jakaś zapowiedź będę je usuwał (bo może i są tacy, którzy np. mogą chcieć sprawdzać poziom sgnału w dB, czy spełniają normy).

PS
Mariusz W. jako betatester z wymianą poszczególnych zapowiedzi nie powinieneś mieć trudności.
Chcesz mieć real, to wsiądź do pociągu do prawdziwego loka i jechane, to dopiero jest real, co betatester :)

Offline Ty2

wydzielone
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lutego 2007, 20:15:50 »
MariuszW i PEKAP ja bym Wam radził abyście zrobili wg Waszej "realistycznej koncepcji" i wówczas będziemy Was oceniać. Dzięki Mariusz 1970 za wspaniałą robotę chociaż nie odpaliłem ani razu Twojej misji bo mi się ciągle coś wykrzacza (pozostałe chodzą wspaniale). Ale jestem cierpliwy i myślę że prędzej cy później ktoś to znowu wyda w jednym kawałku. Pozdrawiam, nie zrażaj się tymi głupawymi docinkami, życzę Ci wytrwałości w tej ciężkiej pracy nad Maszyną.

Offline EU07-483

• EU07-483
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 168
wydzielone
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lutego 2007, 23:02:22 »
Przejechalem misje z szopy, wszystko ok (oczywiscie po zmianie skladow na wagony 1xxa itp).

A co do dzwieków to N.arka szparka (Jezu!Co to znaczy?), wajcha z Toba - dzieki postoje. Usunąłem sobie juz wszystkie :P
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline Mariusz1970

wydzielone
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2007, 23:23:01 »
EU07-483 nie masz moim zdaniem poczucia humoru i chyba zgrzybiały jesteś:), (bez urazy) no cóż nie każdemu musi się podobać i nie każdy musi mieć takie samo poczucie humoru jak moje (chciałem zrobić sobie frajdę i może i innym).
Co do usuwania zapowiedzi przekombinowałeś stary, gdyż nie trzeba było ich usuwać, tylko mieć poprzednią wersję scenerii (tam zapowiedzi nie było,a reszta jest bez zmian), ale tak to już jest jak ktoś nie myśli :P
Co do misji z szopą dzięki za info.

Offline EU07-483

• EU07-483
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 168
wydzielone
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lutego 2007, 00:08:52 »
Cytat: "Mariusz1970"
EU07-483 nie masz moim zdaniem poczucia humoru i chyba zgrzybiały jesteś:), (bez urazy) no cóż nie każdemu musi się podobać i nie każdy musi mieć takie samo poczucie humoru jak moje (chciałem zrobić sobie frajdę i może i innym).
Co do usuwania zapowiedzi przekombinowałeś stary, gdyż nie trzeba było ich usuwać, tylko mieć poprzednią wersję scenerii (tam zapowiedzi nie było,a reszta jest bez zmian), ale tak to już jest jak ktoś nie myśli :P
Co do misji z szopą dzięki za info.

Akurat sie mylisz - bo mam dwie wersjie quarka (z trakcja) Jedna z "wesolymi" tekstami druga to ta podstawowa (bez misji "Ex").
A co do poczucia humoru - to jest symulator, a jak chce posluchac czegos wesolego to sobie kabaret odpalam. A to jest bezsensowne i zgrzybiale! A co! Narkowcą szparkowcą oraz odjazdom dla weglarek mowimy stanowcze i zdecydowane NIE :)

BTW - nie czepajac sie juz formy a trsci. Najpierw na radiu jeden glos mowie "bla bla bla gotow czy jakos" tak potem gwizdek, i potem kolejny odjazd. Na radiu odjazd podaje sie tylko raz i robi to kierownik pociagu.
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline Mariusz1970

wydzielone
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lutego 2007, 00:24:34 »
Pierwszy Twój błąd to: no mylisz się i to bardzo, była trasa z Exp. Shift+5, Shfit+6 bez zapowiedzi (trzeba uważnie czytać forum) i radzę Ci tak zrobić, bo każdy event to jakiś spadek FPS- taki jestem dobry dla Ciebie.
Drugi Twój błąd, to zamiast usuwać te zapowiedzi, mogłeś nagrać swoje wavy (bo najważniejsze to eventy jakbyś nie wiedział).
Trzecia sprawa, to nie wmówisz mi człowieku, że przez radio są same poważne rzeczy (chciałem rozszuszać towarzysto MaSzyny, ale nie wszyscy poddają się temu).
Czwarta sprawa nawet bardzo krytyczny gość powinien dostrzec, iż nie wszystkie zapowiedzi są niezgodne z kanonem, są więc są i te dobre (nie wiem dlaczego je usunąłeś), ale Twoja sprawa.
Piąta sprawa, usunąłeś sobie zapowiedzi, to usunąłeś, nie widzę powodu powiadamiania tego na forum. Z chwilą pobrania trasy,rób z nią co chesz.
Na drugi raz będziesz miał nauczkę- co zrobi Mariusz1970 nie ściągać i tak radzę postępować (w kwestiach zapowiedzi na pewno).
Szósta sprawa, nagranie zapowiedzi, napisanie eventów to ok. 12 godzin i trochę szacunku dla czyjeś pracy.

Sluchaj, masz prawo do takiej oceny i chyba usunę tę wersję trasy z forum, gdyż twoje zdanie jest dla mnie wyrocznią:)
Jesteś cool and good gość. w dotaku z bardzo dużą wiedzą (aż mi wstyd, że takowej nie mam):P

PS1
Zdania nie zmienię na temat Twojego poczucia humoru. I stanowcze nie możesz sobie mówić, ale u siebie w domu.

PS2
Proszę Was bardzo nie piszcie już więcej na temat tekstów zapowiedzi, nie wiem czy z betonem rozmawiam czy z kim.
Zdaję sobie sprawę z tego co zrobiłem i nikt nie musi mnie uświadamiać na siłę. Z góry dziękuję za dostosowanie się do tego