Autor Wątek:  Linia 546  (Przeczytany 6688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

123456

• Gość
Linia 546
« dnia: 16 Stycznia 2007, 18:01:49 »
Witam  mam problem z uruchomieniem trasy "Linia546" sciaggnilem wszystko co trzeba lacznie z nowym exe .Niestety ja zaczyna sie trasa wczytywac w polowie wywala mi wszystko W czym moze byc problem ??
Prosze o podpowiedz
Pozdrawiam

Offline Krzysiek626

• Zasłużony dla Symulatora
  • EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 444
Linia 546
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Stycznia 2007, 18:23:09 »
Rozwiązanie = paczka całościowa w dziale na warsztacie
wszystko jest tu:
http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=4191&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Offline Grand

• Otrzymane polubienia: 0
Linia 546
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Stycznia 2007, 20:15:37 »
Nie koniecznie odrazu paczke musisz sciagac. Ale napisz dokladnie w czym jest problem.
Aczkolwiek paczka to bardzo dobry pomysl.
/ \  / \  / \

Offline BLAcKboY

• Trydencki monarchista
Linia 546
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Stycznia 2007, 22:00:50 »
Ja mam paczkę Mariusza 1970, ale sprawdzałem na paczce defiler/Mariusz1970, jest to samo.
Brak eventów.
Np.rabinow_q_wyg / rabinow_toq_wyg / krosowo-wyjazd_c_swialtla.
Ale brakujące eventy zależą od wybranej misji chyba nie? Sprawdzałem na misjach ET22.
W plikach nie grzebałem (poza zmianą w misji nocnej na ET22-2000).
My personal favourites: 2TE10, 240 and 750
Fan mjuzjk 1
Fan mjuzjk 2

Offline Mariusz1970

• Otrzymane polubienia: 287
Linia 546
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Stycznia 2007, 22:35:02 »
Dzwina sprawa, bo pamietam jak dziś defiler zapewniał mnie, że trasa linia546 ładuje się bez braków eventów. Ja tej paczki nie posiadałem nigdy, więc nie wiem jak jest naprawdę, ale bardziej wierze defilerowi niż Tobie BLAcKboY. Defiler nigdy nie pozwoliłby sobie na taką niedoróbkę paczki.
Chyba, że jest nieporozumnienie, bo w paczce defiler/Mariusz jest trasa Linia546, a któś sobie wgrywał na nowo tę trasę niewiadomego pochodzenia.

Offline BLAcKboY

• Trydencki monarchista
Linia 546
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Stycznia 2007, 22:40:56 »
Jedyne zmiany jakich się dopuściłem to zmiana lokomotywy, tudzież kilku wagonów.
Co dziwniejsze, jeszcze nie tak dawno trasa chodziła bez zarzutu.
Czy powodem mogą być inne trasy, które nie mają (chyba) żadnego związku z 546? Mam tu na myśli Bałtyk i SDR18 plus.
Fan mjuzjk 1
Fan mjuzjk 2

Offline Mariusz1970

• Otrzymane polubienia: 287
Linia 546
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2007, 22:51:37 »
Jak dodajesz trasy, to musisz się bardzo zastanowić czy nadpisywać pliki. Ja nie nadpisuję i wtedy mam pewność, iż pozostałe trasy będą dobrze dzialały jak do tej pory. Najwyżej, to nowa, którą dodaję nie będzie działać i wtedy się szuka przyczyny.
Na przyszłość nie pisz jak przedostatni twój post. Napisz, iż działalo, coś tam porobiłem i przestało. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, a mnie jako współautora paczki z równowagi :)

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
Linia 546
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2007, 10:27:16 »
Cytat: "BLAcKboY"
Ja mam paczkę Mariusza 1970, ale sprawdzałem na paczce defiler/Mariusz1970, jest to samo.
Brak eventów.
Np.rabinow_q_wyg / rabinow_toq_wyg / krosowo-wyjazd_c_swialtla.
Ale brakujące eventy zależą od wybranej misji chyba nie? Sprawdzałem na misjach ET22.
W plikach nie grzebałem (poza zmianą w misji nocnej na ET22-2000).

Jeszcze raz powtarzam:
Paczka Defiler/Mariusz1970 nie zawiera błędów.
Przed chwilą jeszcze raz sprawdziłem linia 546, misja EN57 i ET22.
Drobny błąd jest w trasie SDR18 gdzie jeden z wagonów ma uszkodzoną teksturę. Wyświetlany błąd - too many pixels. Trasa się jednak ładuje i nie ma to wpływu na działanie symulatora.

Propozycja- pobrać paczkę jeszcze raz.
Rozpakować do nowego katalogu.
Bardzo ale to bardzo uważać w trakcie instalowania dodatków i w czasie grzebania w katalogach. Przy zamianie składów w .scn musiałeś zepsuć wpis eventu i tyle- należy robić kopie zapasową plików przed grzebaniem.

Offline BLAcKboY

• Trydencki monarchista
Linia 546
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Stycznia 2007, 12:47:25 »
To że nie zawiera błędów to wiem. Skoro popełniłem błąd przy dodawaniu inncy tras to po prostu mea culpa, sorry za zawracenie głowy.
A tak gwoli wyjaśnienia:
1. Kopie robię zawsze.
2. Potrafię odróżnić zapis eventu od zapisu składu. (poza tym eventy są w includzie, a tam nigdy nie zaglądałem).
3. Przeinstalować? jasne czemu nie, ale bałtyk i tak bardziej mi sie podoba ;P

A tak właściwie to jak zmienić porę dnia? Na noc, ale bez takiej dziwnej mgły jak na 546.
Fan mjuzjk 1
Fan mjuzjk 2

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
Linia 546
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Stycznia 2007, 14:05:48 »
Cytat: "BLAcKboY"
To że nie zawiera błędów to wiem. Skoro popełniłem błąd przy dodawaniu inncy tras to po prostu mea culpa, sorry za zawracenie głowy.
A tak gwoli wyjaśnienia:
1. Kopie robię zawsze.
2. Potrafię odróżnić zapis eventu od zapisu składu. (poza tym eventy są w includzie, a tam nigdy nie zaglądałem).
3. Przeinstalować? jasne czemu nie, ale bałtyk i tak bardziej mi sie podoba ;P

A tak właściwie to jak zmienić porę dnia? Na noc, ale bez takiej dziwnej mgły jak na 546.

Odnośnie punktu 1 i 2 - być może że tak jest. Jednak odpowiedź jest nie tylko dla Ciebie, także dla innych użytkowników.
Co do bałtyku, jego doinstalowanie nie powinno wpłynąć na resztę tras w paczce Defilera.co było testowane i sprawdzone.
Nie działa szukajka, ale temat nocy w symulatorze był wielokrotnie poruszany. Trzeba się dokładnie rozejrzeć na forum . Przykład:http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=4570&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

123456

• Gość
Linia 546
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Stycznia 2007, 11:37:05 »
Sorki ale nie moglem wczesniej odpisac,w dalszym ciagu w trakcie walowania sie sceneri  wywala mnie tzn wylacza mi sie wczytywanie bez zadnych komunikatow o bledach . Dlaczego , nie wiem ? Prosze o jakas porade

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
Linia 546
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Stycznia 2007, 11:52:44 »
Cytat: "123456"
Sorki ale nie moglem wczesniej odpisac,w dalszym ciagu w trakcie walowania sie sceneri  wywala mnie tzn wylacza mi sie wczytywanie bez zadnych komunikatow o bledach . Dlaczego , nie wiem ? Prosze o jakas porade

Niestety ale bardzo dokładnie musisz opisać jaki masz sprzęt. Jakie sterowniki do karty graficznej. Jaką paczkę, co z nią robiłeś i jak odpalasz symulator - do udzielenia porady ta wiedza jest nezbędna.
Działa już szukajka, na forum jest tysiące porad jak uruchamiać symulator. Znajdź podobe problemy i poczytaj forum.
Paczka całościowa jest tu opisana
  http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=4191&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
i nie ma takiej siły żeby nie chciała działać na dobrze skonfigurowanym kompie!