Autor Wątek:  Widok exe  (Przeczytany 21339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Kwietnia 2006, 13:30:04 »
Skoro już otowrzyłem ten wątek o widoku start exe to chcę jeszcze zaprentować, co moża przy niewielkich nakładach pracy osiągnąć przy widoku startu i użyciu programu Restorator. Pobawiłem się jeszcze trochę tym programem i oto efrekty mojej pracy:



Uprasza się o spojrzenie na wszelkiego rodzaju napisy;)

Proszę o ewentualne opinie na ten temat (negatywne [ jeżeli wystąpią też]), mogę także stworzyć taki widok z całkiem innymi napisami.

Pozdrawiam.

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6164
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 870
Widok exe
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Kwietnia 2006, 13:49:17 »
no to wystaw resłatkę (czy jak to się tam zwie) ale tylko z polem na pociągi powiększonym, i drugą z powiększonymym polem i napisami
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Kwietnia 2006, 15:41:54 »
Nasz klient, nasz pan:

To jest pole tylko z powiększonym polem na składy:

object ScrollBox1: TScrollBox
      Left = 16
      Top = 160
      Width = 753
      Height = 75
      TabOrder = 2
      object Image3: TImage
        Left = 0
        Top = 0
        Width = 80
        Height = 75
      end

A to ze wszystkimi napisami i powiększonym polem na składy:

 Stretch = True
    end
    object Memo1: TMemo
      Left = 232
      Top = 56
      Width = 297
      Height = 137
      Lines.Strings = (
        '<- wybierz linię')
      ReadOnly = True
      TabOrder = 0
    end
    object FileListBox1: TFileListBox
      Left = 16
      Top = 24
      Width = 201
      Height = 169
      ItemHeight = 13
      Mask = '*.scn'
      TabOrder = 1
      OnChange = FileListBox1Change
    end
  end
  object GroupBox2: TGroupBox
    Left = 4
    Top = 220
    Width = 784
    Height = 233
    Caption = 'Loki do wyboru:'
    TabOrder = 1
    object ListBox2: TListBox
      Left = 16
      Top = 24
      Width = 377
      Height = 121
      ItemHeight = 13
      TabOrder = 0
      OnClick = ListBox2Click
    end
    object Memo2: TMemo
      Left = 408
      Top = 24
      Width = 361
      Height = 121
      Font.Charset = DEFAULT_CHARSET
      Font.Color = clWindowText
      Font.Height = -11
      Font.Name = 'MS Sans Serif'
      Font.Style = []
      Lines.Strings = (
        '<- Wsiadaj do loka!')
      ParentFont = False
      ReadOnly = True
      TabOrder = 1
    end
    object ScrollBox1: TScrollBox
      Left = 16
      Top = 160
      Width = 753
      Height = 75
      TabOrder = 2
      object Image3: TImage
        Left = 0
        Top = 0
        Width = 80
        Height = 75
      end
    end
  end
  object Button1: TButton
    Left = 4
    Top = 464
    Width = 177
    Height = 25
    Caption = 'Odpal symka i jadymy!!'
    Enabled = False
    Font.Charset = DEFAULT_CHARSET
    Font.Color = clWindowText
    Font.Height = -11
    Font.Name = 'MS Sans Serif'
    Font.Style = [fsBold]
    ParentFont = False
    TabOrder = 2
    OnClick = Button1Click
  end
  object Button2: TButton
    Left = 552
    Top = 464
    Width = 75
    Height = 25
    Caption = 'Szopa'
    TabOrder = 3
    OnClick = Button2Click
  end
  object Button4: TButton
    Left = 632
    Top = 464
    Width = 75
    Height = 25
    Caption = 'O symku'
    TabOrder = 4
    OnClick = Button4Click
  end
  object Button5: TButton
    Left = 712
    Top = 464
    Width = 75
    Height = 25
    Caption = 'Koniec roboty'
    TabOrder = 5
    OnClick = Button5Click
  end
  object Button6: TButton
    Left = 324
    Top = 464
    Width = 75
    Height = 25
    Caption = 'Oblukaj intro'
    Enabled = False
    TabOrder = 6
  end
  object Button7: TButton
    Left = 188
    Top = 464
    Width = 129
    Height = 25
    Caption = 'Oblukaj SRJP'
    Enabled = False
    TabOrder = 7
    OnClick = Button7Click
  end
  object Button3: TButton
    Left = 472
    Top = 464
    Width = 75
    Height = 25
    Caption = 'Pomoc'
    Enabled = False
    TabOrder = 8
    OnClick = Button3Click
  end
end

Mam nadzieję, że o to Ci chodziło, gdyż ten program mam dopiero od dwóch dni (prawie samouk ze mnie:D) i nie znam zabardzo fachowego języka z zakresu tego programu;)

Pozdrawiam.[/code]

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6164
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 870
Widok exe
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Kwietnia 2006, 15:55:01 »
Cytat: "andrev1989"
Nasz klient, nasz pan:
(...)
Mam nadzieję, że o to Ci chodziło, gdyż ten program mam dopiero od dwóch dni (prawie samouk ze mnie:D) i nie znam zabardzo fachowego języka z zakresu tego programu;)
Mi nie o to chodziło :). W restoratorze jest opcja robienia łatek (bodajże Resłatacz), przez co można przesyłać innym swoje dzieła. To się wtedy tylko instaluje i gotowe. Przykładowo, ja teraz restoratora nie mam i żeby zrobić poprawkę, musiałbym go instalować, co mi sie nie opłaca
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Akvin

  • Wiadomości: 1006
  • We Will Rock You
    • Zobacz profil
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
  • Otrzymane polubienia: 2
Widok exe
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Kwietnia 2006, 16:22:41 »
Cytat: "youBy"
Cytat: "andrev1989"
Nasz klient, nasz pan:
(...)
Mam nadzieję, że o to Ci chodziło, gdyż ten program mam dopiero od dwóch dni (prawie samouk ze mnie:D) i nie znam zabardzo fachowego języka z zakresu tego programu;)
Mi nie o to chodziło :). W restoratorze jest opcja robienia łatek (bodajże Resłatacz), przez co można przesyłać innym swoje dzieła. To się wtedy tylko instaluje i gotowe. Przykładowo, ja teraz restoratora nie mam i żeby zrobić poprawkę, musiałbym go instalować, co mi sie nie opłaca

A może prościej przesłać cały start.exe?
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6164
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 870
Widok exe
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Kwietnia 2006, 16:28:31 »
Cytat: "Akvin"
A może prościej przesłać cały start.exe?
Niby tak, tylko że łatka zawiera Twoją twórczość, natomiast start.exe nie jest jako taki Twoim dziełem, więc tutaj może być jakieś naruszenie praw autorskich
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Akvin

  • Wiadomości: 1006
  • We Will Rock You
    • Zobacz profil
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
  • Otrzymane polubienia: 2
Widok exe
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Kwietnia 2006, 16:36:55 »
Cytat: "youBy"
Cytat: "Akvin"
A może prościej przesłać cały start.exe?
Niby tak, tylko że łatka zawiera Twoją twórczość, natomiast start.exe nie jest jako taki Twoim dziełem, więc tutaj może być jakieś naruszenie praw autorskich

Tak... czytałem kiedyś o tym. Aczkolwiek ja sam wstrzymałem się z puszczeniem w obieg tego pliku głównie przez to że program ma wyraźnie określonego autora (z zakładce "o programie"). Ale skoro andrev1989 ładnie to przerobił to problem z głowy.
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Kwietnia 2006, 16:48:45 »
Jeżeli ktoś ma ten program to nie ma problemu, a start exe też raczej nie będe przesyłał, już jestem blisko stworzenia tego patha, wiem jak go zrobić, ale mi się nie chce zapisać:( i wiem co jest przyczyną nie zapisywania się pliku: mam wersję trialową, a płacić raczej za wersję pełną nie będę, ale jeszcze zobaczę i w miarę moich możliowści postaram się to stworzyć, gdymy ktoś mógł poratować pełną werją tego programu to na PW.

Pozdrawiam.

Offline Mariusz1970

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 3927
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 287
Widok exe
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Kwietnia 2006, 17:05:40 »
To jak ktoś wypuści kabinę, a po pół roku dorobi ktoś do niej np. światła to to już jest naruszenie praw czy nie jest? albo dorobi inną teksturę. Program jest free. Checie być bardziej świętsi od Papieża. Niech sobie będzie w zakładce PIT i np. zmiana okna adrew. Ja na miejscu PITa oto nie miałbym pretensji, a może PIT już nie żyje:), czego oczywiście nie życzę i to był oczywiście żart może nie najlepszy żart, ale tak aby trochę urozmaicić dyskusję. Ja wypuściłem paczkę, gdzie była tarsa linia546, tam chyba autor trasy napisał, że rozpowszechnianie bez zgody autora zabronione to ja złamałem prawo autorskie i teraz powinni mnie zamknąć i powienienem zapłacić 50 mln $ odszkodowania.
Tak powiedzmy sobie szczerze w życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek i tym powiniśmy się kierować.
Z tego co pamiętam to nie chciałeś wypuścić start.exe, bo nie Twoje były ikony (tak pisałeś).

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Kwietnia 2006, 17:17:10 »
Cytat: "Mariusz1970"
Z tego co pamiętam to nie chciałeś wypuścić start.exe, bo nie Twoje były ikony (tak pisałeś).


Tak, tylko, że teraz rozchodzi się o napisy, a kolega YouBy poprosił mnie o łatkę z powiększonym oknem na składy i z nowymi napisami, nie było wogóle mowy o taborze z folderu "mini", stworzyłem tę łatkę, tylko teraz mam problem z wrzuceniem jej na jakiś bezpłatny serwer, więc mam prośbę: Kto by to wrzucił na jakiś serwer, bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Offline Paul

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 523
    • Zobacz profil
    • Beskidzka Strona Kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 16
Widok exe
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Kwietnia 2006, 19:15:03 »
Cytat: "andrev1989"
object ScrollBox1: TScrollBox
      Left = 16
      Top = 160
      Width = 753
      Height = 75
      TabOrder = 2
      object Image3: TImage
        Left = 0
        Top = 0
        Width = 80
        Height = 75
      end


Może spróbuj Image3.Height = 40? Pionowy pasek powinien zniknąć.

Pozdrawiam, Paweł
automatyka sterowania ruchem kolejowym rox
www.isdr.pl | www.bsk.isdr.pl | pokrzesik.wytnij@gmail.com

Offline Akvin

  • Wiadomości: 1006
  • We Will Rock You
    • Zobacz profil
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
  • Otrzymane polubienia: 2
Widok exe
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Kwietnia 2006, 19:34:27 »
Cytat: "andrev1989"
Kto by to wrzucił na jakiś serwer, bardzo proszę o pomoc.

A na http://www.hyperupload.com próbowałeś? Ja byłem do tej pory zadowolony z ich usług.
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Kwietnia 2006, 20:58:24 »
Cytat: "Akvin"
andrev1989 napisał:
Kto by to wrzucił na jakiś serwer, bardzo proszę o pomoc.

A na http://www.hyperupload.com próbowałeś? Ja byłem do tej pory zadowolony z ich usług.


Tym razem spróbowałem z Ich usługi i oto podaje linka to patha, jeżeli to nie o to Wam chodziło to proszę o szybką reakcję.

http://hyperupload.com/download/0125ee5771/Patch_start.exe.html

Pozdrawiam i jeżeli ktoś by chciał starta z innymi napisami, a nie potrafi, lub nie ma wolnego czasu by samemu zrobić to przyjmuję zamówienia.

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Kwietnia 2006, 17:24:03 »
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące 'start exe', a mianowicie: Co odpowiada za uruchamianie taboru z folderu mini?? Chdzi mi o to, że na przykład pod EN57-800 chciałbym dać zółto niebieski, a pod 1080 w malowianiu czerwono niebieskim, albo np EP09-005 kolor żółto czerwony, a pod 045 malowanie Cargo itd... Czy jest to kwestia ingerencji w exe, czy jakoś inaczej da się na to mieć wpływ??

Pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim, którzy mi pomagali i pomagają.

Offline Akvin

  • Wiadomości: 1006
  • We Will Rock You
    • Zobacz profil
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
  • Otrzymane polubienia: 2
Widok exe
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Kwietnia 2006, 18:06:09 »
Cytat: "andrev1989"
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące 'start exe', a mianowicie: Co odpowiada za uruchamianie taboru z folderu mini?? Chdzi mi o to, że na przykład pod EN57-800 chciałbym dać zółto niebieski, a pod 1080 w malowianiu czerwono niebieskim, albo np EP09-005 kolor żółto czerwony, a pod 045 malowanie Cargo itd... Czy jest to kwestia ingerencji w exe, czy jakoś inaczej da się na to mieć wpływ??
Pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim, którzy mi pomagali i pomagają.

Jeżeli chodzi o mnie to każdy typ wagonu mam wyszczególniony osobno. Nie mam jednego katalogu jak np. "1xxa". Każdy typ wagonu ma swój folder i swoje odpowiednio nazwane pliki. Każdy jest też osobno wyszczególniony w dynamic.dat . Pozwoliło mi to dopasować poszczególną ikonkę do poszczególnego typu taboru (EP02-002,EP02-008, abdun, wagony IC 1,2 klasa, itd).
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Kwietnia 2006, 18:09:56 »
Cytat: "Akvin"
Cytat: "andrev1989"
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące 'start exe', a mianowicie: Co odpowiada za uruchamianie taboru z folderu mini?? Chdzi mi o to, że na przykład pod EN57-800 chciałbym dać zółto niebieski, a pod 1080 w malowianiu czerwono niebieskim, albo np EP09-005 kolor żółto czerwony, a pod 045 malowanie Cargo itd... Czy jest to kwestia ingerencji w exe, czy jakoś inaczej da się na to mieć wpływ??
Pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim, którzy mi pomagali i pomagają.

Jeżeli chodzi o mnie to każdy typ wagonu mam wyszczególniony osobno. Nie mam jednego katalogu jak np. "1xxa". Każdy typ wagonu ma swój folder i swoje odpowiednio nazwane pliki. Każdy jest też osobno wyszczególniony w dynamic.dat . Pozwoliło mi to dopasować poszczególną ikonkę do poszczególnego typu taboru (EP02-002,EP02-008, abdun, wagony IC 1,2 klasa, itd).


Więc muszę pomieszać w dynamic dat. ale jak przecież EP09 mam dwa a i tak jest jeden odpowiednik w mini, więc jak to zrobić??

Offline Akvin

  • Wiadomości: 1006
  • We Will Rock You
    • Zobacz profil
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
  • Otrzymane polubienia: 2
Widok exe
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Kwietnia 2006, 21:37:13 »
Cytat: "andrev1989"
Więc muszę pomieszać w dynamic dat. ale jak przecież EP09 mam dwa a i tak jest jeden odpowiednik w mini, więc jak to zrobić??

Ok. masz pod EP09 dwa wpisy w dynamic:
104E
EP09
1

i

104E1
EP09
1

za ikonkę odpowiada druga linijka w każdym wpisie. Czyli w tym przypadku "EP09". Więc weź zmień to np na EP09A i stwórz ikonkę (np w malowaniu cargo) o takiej nazwie (EP09A). Wtedy wszystkie modele które w drugiej linijce wpisu mają EP09A będę miały nową ikonkę.
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

Offline eu07_304

  • Wiadomości: 496
  • Rattus norvegicus
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Widok exe
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Kwietnia 2006, 21:46:20 »
Ale również będzie: Prowadzimy EP09A (EP09-005)

D|-8---6-5-
A|-8---4-3-
E|-6---4-3-

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Kwietnia 2006, 21:57:19 »
OK właśnie wcześniej zastanawiałem się co odpowiada za różność ikon z dynamic dat. Bardzo Dziękuję Ci za odpowiedź i głębokie wyrazy uznania z mojej strony, pomogłeś mi w wielkim stopniu teraz już wiem, jak całkowićie udoskonalić moje "start exe. Wielkie Dzięki!

Pozdrawiam.

Dodano po 1 minutach:

 
Cytat: "EU7_304"
Ale również będzie: Prowadzimy EP09A (EP09-005)


No ale na przykład zamiast a mogę dać malowanie PKP Cargo i będzie gitara.

Pozdrawiam.

Offline SpRiT

  • Wiadomości: 19
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Widok exe
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Kwietnia 2006, 14:23:56 »
Cytat: "andrev1989"

w Polsce i interniecie są prawa autorskie Chyba nie chciałbyś, żeby ktoś udostępniał ogółowi bez Twojej zgody rzecz, nad którą się męczyłeś rok, miesiąc itp. Ja też bym udostępnił  tabor, którego urzywam, ale ja go nie stowrzyłem i nie chcę łamać powszechnie ustanowionego prawa[/b]


O czym ty do nas mowisz ?
Jezeli dopatrujesz sie w projekcie maszyna prawa autorskich, i chciałbys je tak imputowac na kazdym kroku, dowiedz sie ile projekt podobny do "maszyna" kosztuje i odprowadz taka sume, komu trzeba.
Skoro mowimy o otwartym projekcie, co ty wyjezdzasz jak filip z konopii o prawach. Wiesz, ale nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu, a takim rozumowaniem mozna spier...ic nawet najwspanialsza idee.
Zgadzam sie z mariusz1970, facet ma racje. Zas co do grzebania sie w pliku exe, jest on tez czyjas intelektualna wlasnoscia i sprawdz czy posiadasz prawo do modyfikacji i zmian w tym pliku. W przeciwnym razie traktuj to jako kradziez intelektualna.
Masz szanse wystapic o prawa autorskie do slowa ktorego uzyles a mianowicie "urzywam"(trzecia linijka twoich wypocin), proponuje je opatentowac, a od wszystkich, ktorzy je bezprawnie uzywaja pobierac poprzez zaiks oplaty i scigac dyslektykow, leni i inieukow z cala surowoscia

andrev1989

  • Gość
Widok exe
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Kwietnia 2006, 16:25:07 »
Cytat: "SpRiT"
Cytat: "andrev1989"

w Polsce i interniecie są prawa autorskie Chyba nie chciałbyś, żeby ktoś udostępniał ogółowi bez Twojej zgody rzecz, nad którą się męczyłeś rok, miesiąc itp. Ja też bym udostępnił  tabor, którego urzywam, ale ja go nie stowrzyłem i nie chcę łamać powszechnie ustanowionego prawa[/b]


O czym ty do nas mowisz ?
Jezeli dopatrujesz sie w projekcie maszyna prawa autorskich, i chciałbys je tak imputowac na kazdym kroku, dowiedz sie ile projekt podobny do "maszyna" kosztuje i odprowadz taka sume, komu trzeba.
Skoro mowimy o otwartym projekcie, co ty wyjezdzasz jak filip z konopii o prawach. Wiesz, ale nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu, a takim rozumowaniem mozna spier...ic nawet najwspanialsza idee.
Zgadzam sie z mariusz1970, facet ma racje. Zas co do grzebania sie w pliku exe, jest on tez czyjas intelektualna wlasnoscia i sprawdz czy posiadasz prawo do modyfikacji i zmian w tym pliku. W przeciwnym razie traktuj to jako kradziez intelektualna.
Masz szanse wystapic o prawa autorskie do slowa ktorego uzyles a mianowicie "urzywam"(trzecia linijka twoich wypocin), proponuje je opatentowac, a od wszystkich, ktorzy je bezprawnie uzywaja pobierac poprzez zaiks oplaty i scigac dyslektykow, leni i inieukow z cala surowoscia


Człowieku, po co przyczepiasz się do tych praw, przecież udostępniłem łatkę z wszystkim co zrobiłem (oprócz taboru), a jeżeli masz coś do mojego błędu otrograficznego to sam zacznij używać polskich znaków, bo nie da się tego przeczytać, a jeżeli już wyjeżdżasz i porównujesz nadgorliwość do faszyzmu to ja już nie wiem nawet jak to skomentować, a tak apropos wiesz wogóle co to faszyzm, bo jeżeli bys wiedział to nie używałbyś takich porównań, zastanów się najpierw zanim napiszesz takie porównanie, faszyzm i nazizm to najgorsze rzeczy na tym świecie i w naszej historii, więc skończ z takimi porównaniami, bo mi się niedobrze robi jak ktoś mówi o faszyzmie i nazizmie, i porównuje go do czegokolwiek, więc uważam, zamknąć dyskusję na temat praw autorskich , bo przecież nie o to chodzi w tym projekcie, jak już się wypowiadasz to na temat widoku exe, bo tamta rozmowa się już zakończyła.

Offline SpRiT

  • Wiadomości: 19
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Widok exe
« Odpowiedź #51 dnia: 02 Maja 2006, 02:25:33 »
Spoko, troche cie czytalem i wkurzylem sie, moze dlatego, ze masz taki styl pisania, a moze dlatego, ze troche jestem niewyspany przez maszyne. To moje poczatki z nia, jednoczesnie probuje ja obslugiwac, choc mam potworne braki w plikach i rownoczesnie zaczynam tez cos samemu plodzic.
Wiesz, nie chce szargac swietosci, ale to tak, jak by zrobic cos publicznie (np. upic sie- to zly przyklad, ale dalej), a potem chciec, aby o tym nikt nie mowil.
Jak zdazylem zauwazyc sa ludzie, ktorzy maja swoje pewne loki dla siebie w domowym zaciszu i nie dziela sie nimi, czesc udostepnili z roznych pobudek.
Mysle, ze trzeba przyjac pewny schemat, jak cos zostalo udostepnione, to jest udostepnione, i nie powinno potem byc nieustannych procesji, czy mozna to umiescic w tej czy innej paczce, bo cala energia pojdzie nie w tworczosc, tylko w przyslowiowy gwizdek.
Jesli nie chce sie ktos czyms dzielic, jego sprawa, niech sobie postawi to na pulpicie i podziwia, a jesli jest cos udostepnione, to mysle ze powinnismy moc z tego korzystac.
Nie sadze, aby ktos cos wrzucal w download w chwilowym braku poczytalnosci, a potem tego zalowal.
Zaznaczam, ze daleki jestem od tego, aby w paczce np nie bylo menu: czyli te textury od janka, te od wieska, te od czeska, ale nie czynmy paranoi, bo zacznie to przypominac taka scenke, jak kiedys na poczatku lat 80 bylem na wsi, gdzie wedrowaly po domach (tak sie zlozylo) w tej parafii 4 swiete obrazy (nazywalo sie to nawiedzenie)
i drodzy parafianie pogubili sie do tego stopnia w kolejce, ze nie wiedzieli gdzie do kogo w jaki dzien dany obraz idzie, bywalo, ze w jednej chalupie po 3 obrazy byly rownoczesnie, bo jakos jeden zaczynal wioske od konca, drugi od poczatku, trzeci parafianow alfabetycznie a czwarty alfabetycznie od konca.
Jesli ciebie urazilem to przepraszam.

Ps. co do polskich fontow, nie bede uzywal, mimo nalegan.
     kiedys to zrozumiesz