Zrobiło się pewne zamieszanie wokół eventów.
Testowałem paczkę Krzyżowa 2 zanim ktokolwiek pomyślał że coś takiego istnieje. Po za tym że w paczce Defiler /Mariusz nie ma kilku loków i jednego z semaforów (podwieszanych) to po uzupełnieniu lub zmiany składów (To każdy symkowicz powinien już umiec) Krzyzowa2 odpala się bez problemów.
Teraz o eventach. Krzyżowa 2 testowałem na paczce Defiler/Mariusz I exe664kb ( bez nieba) i EXE699kb (z niebem ) podanym przez @MKaczego. Pierwsza uwaga, po zaremowaniu wpisu nieba w pliku scn trasa spisuje się bez zarzutu na EXE664kb.
Na EXE 699kb kłopoty sprawiała mi EP09 która urywa wagony.
Po zamianie EP09 na innego loka, paczka spisuje się poprawnie.
Z kontaktów po za forum, wiem że wielu kolegów ma problemy w podstawowych kwestiach dotyczących instalacji nowych tras. Jeśli tak to wypada poczekać, aż ktoś zrobi dla was jakąś działającą aktualizację paczki całościowej , takiej podobnej jak paczka Defiler/Mariusz.
Ze względu na ciągłe wycieki testowych wersji exe z niebem, informuje że wersje testowe nie obsługują poprawnie wszystkich funkcji symulatora. Dotyczy to AI, hamulców, ruszania składów prowadzonych przez AI.
Żadna informacja podana wyżej w postach, dotycząca błędów z eventami nie zawierała danych jaka paczka jakie exe i sterowniki karty graficzne. Była więc niepełna.
Jeśli komuś bardzo zależy, proszę odpalić scenerię na exe664kb dostępne w paczce Defiler/Mariusz, po uprzednim wykasowaniu wpisu nieba w pliku scn.