Autor Wątek:  [NIEUKOŃCZONE] Bałtyk - KM - reworked  (Przeczytany 2252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline spot57

• Otrzymane polubienia: 128
[NIEUKOŃCZONE] Bałtyk - KM - reworked
« dnia: 12 Marca 2025, 17:42:13 »
Swoim zwyczajem kolejnego gniota umieszczam tu na warsztacie. Ale tym razem nie bez powodu - scenariusz nie jest jeszcze w pełni ukończony.

Jest to rework scenariusza "Bałtyk - KM", który z kolei był jedynie przeróbką jednego ze scenariuszy Transkeia. Tym razem eventy są całkowicie mojego autorstwa. No właśnie, eventy...

Docelowo po dojechaniu na końcową stację powinniśmy otrzymać rozkład na zjazd próżnego ezeta (PWJ506211) do Bałtyku Miasta, gdzie miałyby miejsce krótkie manewry na żeberko odstawcze. I o ile podanie wjazdu następuje bez problemu, o tyle przydzielenie rozkładu kończy się wpadnięciem w pętlę błędów odczytu zmiennych z komórki pamięci. Jeżeli ktoś, to kieruję przede wszystkim do bardziej doświadczonych trasopisarzy/scenarzystów, wie jak rozwiązać ten problem, to bardzo proszę o kontakt na priv.

Źeby jednak nie marnowało się to co jest, udostępniam rzeczony scenariusz i zapraszam do testów.

https://eu07.pl/userfiles/30308/baltyk_km_rework.7z

EDIT: Problem jest już wykryty dzięki pomocy @PARKA, w najbliższym czasie naprawię go i dokończę scenariusz.
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2025, 19:11:50 wysłana przez spot57 »
Fascynuje mnie trasopisarstwo, ale czasu jak zawsze brak...

Offline FanPociagi

• Otrzymane polubienia: 1
Odp: [NIEUKOŃCZONE] Bałtyk - KM - reworked
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Marca 2025, 12:13:11 »
Scenariusz  przejezdny  przejechałem w całości czekam na scenariusz w stylu Bałtyk_interregio ,ale z pociągiem IC i na lepszej dekoracji

Offline team_kolejeslaskie_

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Marca 2025, 08:11:01 »
scenariusz przejezdny tylko w Bałtyku Mieście kończymy w peronach? bo później żadnych reakcji i sam sobie podawałem sygnały w postojowe

Offline spot57

« Odpowiedź #3 dnia: 30 Marca 2025, 08:56:07 »
Jak mówiłem scenariusz nie jest jeszcze dokończony, rozważam dwie opcje: manewry w Mieście i zjazd na żeberko albo odstawienie jednostki w Bałtyku Towarowym (takie rozwiązanie pojawiło się w scenariuszach już kilkakrotnie).

Offline team_kolejeslaskie_

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Marca 2025, 10:26:15 »
a zamiast w Bałtyku towarowym nie lepiej odstawić jednostke w peronach Bałtyku Gł?

Offline spot57

« Odpowiedź #5 dnia: 09 Kwietnia 2025, 21:29:03 »
Po przerwie spowodowanej, cóż, innymi zajęciami, dokończyłem scenariusz i ogłaszam nabór na rozmowy do radiotelefonu. Głosy obejmują:
  • maszynistę
  • dyżurnego w Alakowicach
  • dyżurnego w Bałtyku Mieście
  • kierownika pociągu
Chętnych do nagrań proszę o kontakt na priv.
Chętni znalezieni, nieaktualne. No, chyba, że znajdzie się jakiś głos kobiecy dla urozmaicenia, w naszych czasach nie dają spokoju w temacie równouprawnienia to trzeba iść za trendami ;)
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2025, 21:42:37 wysłana przez spot57 »