Po wjechaniu na tor 24 i po podłączeniu składu, obok stał skład EU07 z TEM2 Ecco Rail miał podany semafor lecz nie jedzie gdyż w nim problem następuje że faktycznie nie działa sprężarka przez co AI nie może samoczynnie ruszyć, przejąłem kontrole nad tym składem i ku zdziwieniu oka sam też nie mogłem załączyć sprężarki ani nie działa hamulec zespołowy a mimo pod F3 pisało "Wyłączyć Wyłącznik Szybki" przez co nie można kontynuować misji manewrować. Dopiero dyżurny poda mi sygnał zezwalający manewrowy na semaforze O jak pojadę z tym składem Ecco Rail do Janiszewa samodzielnie.
Zdiagnozowałem problem, otóż EU07 w składzie została na stałe ukrotniona z TEM2. Nie trzeba być specem, aby wiedzieć, że to nie zadziała. Po zmianie tego we wpisie, skład rusza.
Przeprowadziłem testy na scenariuszu calkowo_v2_manewrowa2
Wszystko ładnie i było przejezdnie gdyby nie problem z kiblem który stoi ciągle w boku mimo podanego semafora a mając otwarte drzwi ze musi wpuszczać pasażerów.. Przez co nie mógł dojechać pociąg intermodalny do Janiszewa GT więc musiałem przejąć Kibel KM żeby do Janiszewa dojechać samodzielnie bo AI nie pojedzie... to robi nagłe hamowanie i próbuje pasażerów wpuścić... nawet na szlaku.
Co do składów PR i KM to są tam wrzucone
różne kible (jedne ze sterownikami drzwi, drugie tylko z hebelkami) przez co bot głupieje w trakcie postoju. W jednostce z otwieraniem centralnym chce "podać zezwolenie otwarcia drzwi", co nigdy nie nastąpi i NIE rusza nawet po podaniu sygnału zezwalającego. To prowadzi do blokady magistrali Warszawa - Terespol na obu misjach.
Same skrypty mają się dobrze i po wyeliminowaniu tych błędów scenariusz
calkowo_v2_manewrowa1 jest w pełni
przejezdny.
Natomiast z
calkowo_v2_manewrowa2 są jeszcze problemy. Jeżeli gracz nie pospieszy się z kontenerami innofreight (jadąc jakąś słabą manewrówką), to na nasz tor wcześniej wjedzie EU07-1504. W efekcie można się zaklinować między siódemką, a wagonami, które dla niej przywieźliśmy. Następnie wracając na grupę rozrządową, na drugiej głowicy zastajemy Ms2 na torze sąsiednim, gdzie właśnie odstawiliśmy innofreight (pogląd w załącznikach). Może być to wina zatrzymania składu za blisko semafora O. Kontynuowałem podając sobie sygnał zezwalający z mapy. Dalej służba przebiega w porządku, ale znów na sam koniec pojawiają się błędy. Urywamy się na torze 58, czekamy, w międzyczasie SU45 zjechał na szopę, a na Tm29 cały czas "stój" i zapętlony event
jan_post_wyjazdb_tor56 (a stoimy na torze 58!)
Biorąc pod uwagę to wszystko
nie można stwierdzić, że druga misja jest przejezdna.
Pod spodem załączam poprawkę do składów (skład Ecco + kible), oczywiście log i errors też.