Autor Wątek:  Bałtyk - KM  (Przeczytany 2184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline spot57

• Otrzymane polubienia: 96
Bałtyk - KM
« dnia: 11 Lipca 2024, 13:47:25 »
Witajcie, udostępniam prosty bałtykcki scenariusz oparty na baltyk_skm2, w którym możemy się przejechać wakacyjnym pociągiem KM a'la "Słoneczny" z Alakowic do Bałtyku Plaży i wrócić do Alakowic.

Chciałbym zaznaczyć, że scenariusz NIE JEST w 100% kopią dzieła Transkeia, starałem się nieco urozmaicić składy i wprowadzić drobne zmiany. Z drugiej strony uczciwie stwierdzam, że jest to bardziej mod niż kompletnie nowy scenariusz.

Nie wrzucam od razu na Test Dodatków, chętnię wysłucham waszych opinii na ten temat.

https://eu07.pl/userfiles/30308/baltyk_km.zip

(wypakowujemy do głównego katalogu)
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2024, 20:14:35 wysłana przez spot57 »
Fascynuje mnie trasopisarstwo, ale czasu jak zawsze brak...

Online Guliwer1216

• Otrzymane polubienia: 20
Odp: Bałtyk - KM
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lipca 2024, 14:11:01 »
Scenariusz przejechany i stwierdzam że dość fajna nowość. Jak dotąd nie było scenariusza umożliwiającego jazdę EZT z Alakowic do Bałtyku Plaży z pominięciem przystanków osobowych pomiędzy Bałtykiem a Alakowicami. Na ogromny plus moim zdaniem jest dodanie dźwięku gwizdka Konduktora przed odjazdem.

Offline robert357

• Otrzymane polubienia: 225
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lipca 2024, 17:10:05 »
Przyjemny scenariusz.

Na Bałtyku Plaża jest błąd, gdzie po przejściu do drugiej kabiny musimy otworzyć drzwi z prawej strony zamiast z lewej gdzie jest peron. Innych błędów nie znalazłem.

Offline spot57

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lipca 2024, 17:53:07 »
Nic nie poradzę, to samo jest w skm2 skąd brałem eventy. Można wpuścić ludzi jeszcze z pierwszej kabiny, potem zamknąć je i przejść do drugiej. Moja teoria jest taka, że jest to związane z przydzieleniem nowego rozkładu jeszcze gdy wypuszczamy pasażerów z pierwszego rozkładu
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2024, 20:51:35 wysłana przez spot57 »

Offline katom

• Otrzymane polubienia: 58
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lipca 2024, 14:50:22 »
Cześć,
Zaraz biorę się do sprawdzania scenariusza, przyjemnie, że ktoś zrobił coś typowo pod KM (może poza nowym Drawinowem). Przypomiało mi sie, że u mnie na dysku kurzy się także modyfikacja baltyk_skm2 lecz pod Turkola "Pirat" na wzór tego z 2023 roku. Może ktoś kojarzy z transmisji na YT (https://www.youtube.com/live/jW4toVr1bNM?si=v64KM925IqOZal8H) lub sam kiedyś pobrał. Też czerpie eventy od oryginału, podmieniłem składy i stworzyłem dedykowane RJ. Jeżeli uważacie, że jest warto, to mogę wrzucić na forum.
Wszystkiego próbuje i na tym się kończy.
Choć ciężko kładzie się perony po łuku np. w Chabówce...

Offline koszowy

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 494
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lipca 2024, 15:13:06 »
Wrzucaj, wrzucaj. Tylko możesz pozmieniać te ejtisowe igreki na więcej typowo turkolowych wagonów (mamy 3 w symulatorze), a czwarty to musisz sobie zdublować. :)

Nieśmiało powiem, że ja też coś szykuję z Bałtykiem (nie sama edycja taboru, ale nawet spora ingerencja w otoczenie) na coś w stylu wczesnych lat 2000. Na razie to jestem z tym na początku, ale pomimo sporej ambicji i tak nie wszystko uda mi się odwzorować z powodu niewiedzy lub braku chętnych i będą niestety tam elementy fikcji.

Offline spot57

« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lipca 2024, 15:42:34 »
Scenariusz trafił na Test Dodatków, wątek do zamknięcia.