Podmieniłem na bałtyku_sdm dwa EN57 na jeden 27Web i miałem kilka dziwnych błędów:
- po przejściu w peronach do drugiej kabiny światła nie chciały się załączyć, musiałem wrócić do poprzedniej kabiny, przeklikać je i wtedy się załączyły w drugiej kabinie,
- w drodze powrotnej ni z gruchy i pietruchy podczas jazdy ekrany wyłączyły się tak jakby kabina się zdezaktywowała (prawy ekran miał nawet "brak aktywnej kabiny"), trzeba było wyłączyć baterię i się odpalić na nowo by to naprawić,
- gdy zostawimy załączony tempomat i dezaktywujemy kabinę oraz nawet wyłączymy baterię, to tempomat dalej jest załączony i przez to przyciski na ekranie od prędkości i mocy nie będą działać, wyłączenie i włączenie tempomatu naprawia ekranowe przyciski,
- w drodze powrotnej na przystanku Bałtyk Katedra na ekranie było pokazane, że drzwi tylko w członie 2 się otworzyły z prawej strony pomimo dania zezwolenia tylko na lewe,
- za każdym razem gdy zmieniamy kabinę nie ważne jak zostawimy nastawnik kierunku to trzeba go przeklikać w obie strony, bo inaczej po ustawieniu go "do przodu" pojedziemy do tyłu.