Autor Wątek:  [Szukam] Symulator "Kolejarz" - edytor  (Przeczytany 2740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neodokuran

• Otrzymane polubienia: 5
[Szukam] Symulator "Kolejarz" - edytor
« dnia: 13 Marca 2024, 10:31:37 »
Witam,
szukam plików edytora do symulatora Kolejarz. Posiadam "Kostki". Szukam edytora rozkładów jazdy oraz PathFindera, który wyszukuje przebiegi na "pulpicie". Archive.org niestety nie zarchiwizował wszystkich plików ze strony autora.

Offline jakubg1

• Wydział Repozytorium
  • MaSzyna ma szynę, szyna ma MaSzynę - na kołach.
  • Otrzymane polubienia: 1348
Odp: [Szukam] Symulator "Kolejarz" - edytor
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2024, 12:09:13 »
Mam eRozkład, niestety PathFindera zabrakło. Jak nie znajdziesz to załączyłem również EdytorMK, który posiada możliwość wbicia przebiegów ręcznie.
https://eu07.pl/userfiles/22592/kolejarz_utils.zip

Znalazł się i PathFinder!
https://eu07.pl/userfiles/22592/Pf.zip
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2024, 12:13:50 wysłana przez jakubg1 »

Offline Neodokuran

• Otrzymane polubienia: 5
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2024, 13:23:41 »
Jakubie, jesteś wielki, dziękuję Ci!

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2281
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Marca 2025, 11:02:03 »
Autor opublikował na swoim fb (https://www.facebook.com/grakolejarz/?locale=pl_PL) link do githuba z całymi zbiorami jakie miał: https://github.com/paweljj/kolejarz
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline HeroPie312

• Otrzymane polubienia: 204
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Marca 2025, 15:00:56 »
Są jakieś poradniki do tego? Posiadam ciekawe materiały które nadają się aby umieścić w tej grze a nie chce ryzykować, że za kilka lat je zapomnę, zgubię etc bo samych materiałów publicznie nie mogę udostępnić  :c

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2281
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Marca 2025, 19:41:53 »
Obawiam się, że raczej na czuja. Są drobne podpowiedzi w programach. Jest dokumentacja Kolejarza, w której jest opisana struktura plików.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline jakubg1

• Wydział Repozytorium
  • MaSzyna ma szynę, szyna ma MaSzynę - na kołach.
  • Otrzymane polubienia: 1348
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Marca 2025, 01:01:34 »
Sporo możesz się też nauczyć przeglądając już istniejące stacje.

Offline Tydsonn

• Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Marca 2025, 19:54:38 »
W przyszłości chętnie bym zobaczył udoskonaloną wersję tego symulatora.
Na pierwszy ogień na pewno mechanika i wygląd ogólny poszłaby na warsztat. Na przykład narysowane wokół stacji różne zabudowania, widoczne perony, semafory itd.
Oprócz obecnych stacji i rozkładów mile widziane byłyby nowe stacje, obecne rozkłady a co za tym idzie też nowy, współczesny tabor. Jak już tabor to na przykład na planie stacyjnym widok taboru "od góry" czyli dach, pantografy itp. zamiast obecnej niebieskiej sygnalizacji zajętości (żeby zobaczyć tabor trzeba na to kliknąć).
Troszkę się rozpisałem, ponieważ kiedyś grałem i bardzo wciągająca gierka. Nie znam się na programowaniu dlatego napisałem tylko moje propozycje.
Pozdrawiam!

Offline koszowy

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 544
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Marca 2025, 20:24:52 »
To może teraz ja się dołącze do posta. Kolejarza znam też od jakiegoś czasu ale prawdziwa zabawa w tym programie zaczęła się niestety dopiero niedawno. "Jara" mnie wybór scenariuszy do wyboru, podoba mi się to, że w ogóle taki programik istnieje. Co jak co, fajny do nauki logicznego myślenia, mimo, że jest prosty i bardzo uproszczony.

Gdyby ktoś pracował nad jakąś stacją, lub w ogóle próbował czegokolwiek, to chętnie się pobawie edycją rysunków taboru (o ile ktoś po kilkunastu latach nadal o nich pamięta i pozwala na edycje - jak nie, narysuje na nowo).

Co do propozycji zmian z poprzedniego posta, najlepiej wyglądałby widok izometryczny, rodem z OpenTTD. Aczkolwiek domyślam się, że to dużo pracy, by wszystko dostosować i poprawić.
Siódmy rok na forum, dziesiąty z MaSzyną. Pierwsza PC: 08.13.
Róż, błękit, biel, błękit, róż.