Czat / Forum / Wiki widziałbym bez kursywy i podkreślenia, tak jak zakładki "Kontakt", "Galeria"
Jest to celowy zabieg, żeby odnośniki prowadzące do stron zewnętrznych wyróżniały się od odnośników prowadzących do podstron wewnętrznych. Chyba, że macie lepszy pomysł na ich odróżnienie?
Poszedłbym w atrybut target="_blank", żeby zamiast przekierowania, pojawiła się nowa zakładka w przeglądarce, .
Super, szybko wdrożona nowa wersja, petarda.
Wrzucam paintową wizualizację - uważam, że zwężenie paska do +- szerokości głównej treści strony powoduje większą smukłość, baner nie jest ociężały.
Wrzucam też pomysł na nagłówek i treść artykułu - wyrównałbym nagłówek do treści pod nim. Zielona kreska to eksperyment, w tej formie mi się nie podoba, może wystarczy przestrzeń między tekstami, albo mniej rzucający się zielony, typu 30% przezroczystości.
Jeśli możesz, pokaż jak to wygląda przy 2 rzędach (zduplikuj te 3 aktualności) - chodzi mi o to, czy przy dużej ilości tekstu przy danym artykule, kolejny rząd jest równo (vide: prezydent.pl).
Poproszę też o jedno - chciałbym zobaczyć jak wyglądają daty "1 kwietnia 2023", te z prawego górnego rogu - z obwódkami wokół znaków zamiast szarego boxa w tle. Pomyślałem, że może to będzie minimalistyczne, jednocześnie nie będzie problemu przy jakimkolwiek zdjęciu poglądowym, ale to doświadczenie.
<przykład>
text-shadow:
-1px -1px 0 #000,
-1px 1px 0 #000,
1px -1px 0 #000,
1px 1px 0 #000;
Dzięki bardzo, przyjemnie to zaczyna wyglądać :D