Opis zawsze może być ucięty i kończyć się trzema kropkami. po kliknięciu w okienku zobaczylibyśmy pełny tekst. Clickbait ;)
Początek opisu z trzema kropkami raczej niespecjalnie streszczał by wpis.
Wielkość obrazków powinna być tej samej wielkości zaś same kafle mogą się po prostu skalować do największego. Tutaj przykład jak to wygląda na stronie BeamNG.
Nie chciałbym utrudnić procesu pisania wpisów i wymuszania na autorach skalowania do określonego rozmiaru obrazka. Może da się przyciąć programowo, jeszcze sprawdzę.
zachować obecną stylistykę nagłówka strony
A jednym z głównych założeń nie jest pozbycie się obecnego motywu z przestarzałą zgnitozielenią? Imo na screenie Jakuba i tak jej za wiele. Jak musi być, to prędzej widziałbym coś takiego. Obrazek z lokomotywą można podmienić, może być nawet ta 424, tylko może niekoniecznie na lewitujących torach.
Dokładnie, nieco bardziej żywe kolory zostały celowo dobrane. Szare tło dobrze się komponuje. Jeśli chodzi o nagłówek akurat tutaj go uciąłem, ale docelowo powinien to być bardzo dopieszczony graficznie obrazek, żeby reprezentował graficznie symulator.
Wypaliło mi oczy. Czy to 2005 rok? Powrót do przeszłości?
Mogę przygotować jeszcze trochę bardziej modernistyczną wersję, ale nie chcę tego syfu z WordPressa.
Co do strony, wieczorem podeślę pliki, aczkolwiek jest to póki co tylko przykład strony głównej tylko w HTML i CSS, nie ma jeszcze integracji z bazą danych ani podstron.
Dzięki za w większości pozytywną ocenę pomysłu!