Też nie potrafię tego zrozumieć, że ktoś bierze na siebie odpowiedzialność za rozwój projektu, a potem jakoś nie wykazuje konsekwencji w działaniach. Jest cała masa wątków, które pozostały bez odpowiedzi ze strony osób, które wzięły się za wytyczanie kierunków i ustalanie wytycznych. Przykro na to patrzeć, bo podobno to ja coś blokowałem, a moje tysiące godzin pracy włożone w MaSzynę były nieprzejrzyste.
Chętnie bym odpowiedział, ale nie pamiętam. Ostatnio robiłem Wyczerpy z SBL na LK1, ale nie mam pewności, czy to działa prawidłowo. Proponowałbym obejrzeć Quarka albo Drawinowo. Ale wg mnie, SBL powinno być robione na odcinkach izolowanych — nie wiem, czy tak jest we wspomnianych sceneriach, chyba nie. I raczej nie ma tam zmiany kierunku działania SBL, a przynajmniej ja nie robiłem. Moje skrypty sterujące nie obsługują jeszcze zmiany kierunku SBL.
Z drugiej strony na to patrząc, SBL jest sposobem zwiększania przepustowości, a pierwszym krokiem do tego jest budowa drugiego toru. Dlatego raczej nie spotyka się dwukierunkowych SBL na jednotorowej linii. Być może jest coś takiego na LHS, a kierunek działania SBL jest zmieniany w określonych godzinach, ale jest to mocno specyficzna linia (transport masowy surowców dla przemysłu przetwórczego).