Autor Wątek:  Tworzenie papierowych RJ  (Przeczytany 497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blazeyski

• Otrzymane polubienia: 3
Tworzenie papierowych RJ
« dnia: 28 Grudnia 2024, 00:29:11 »
Witam
Ostatnio myślałem czy istnieje program, lub coś innego na tworzenie papierowych rj, coś jak SKRJ? Bo w kilku sceneriach takie ładne rozkłady są, niektóre z nich załączam w wątku. I jestem ciekaw jak te osoby odpowiedzialne za te scenerie zrobiły te rj? Bo jeżeli istnieje do tego jakiś program, lub pusty .pdf do wypełnienia, to chętnie bym rzucił na to okiem ;). Mam nadzieję że to dobre miejsce na takie pytanie i nikomu tym nie przeszkadzam.

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2222
Odp: Tworzenie papierowych RJ
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudnia 2024, 09:24:05 »
W plikach całkowa chyba jest formatka Transekei. Ja kiedyś w gimpie generowałem takie rozkłady.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline Blazeyski

• Otrzymane polubienia: 3
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudnia 2024, 10:56:27 »
Wiesz znalazłem w plikcah Odysei jakieś rozkłady dla różnych pociągów w .odt, i chyba o to ci chodziło, jest to łatwe do z edytowania z np. LibreOffice Writer czy coś. Więc dzięki za info :D. Chociaż wciąż szkoda że nikt jeszcze niesporządził dokumentacji na temat jak krok po kroku taki rj zrobić, bo zmienianie niektórych rzeczy w tabeli łatwe nie jest.
« Ostatnia zmiana: 31 Grudnia 2024, 11:33:46 wysłana przez Blazeyski »

Offline Hirek

• ugułem to siemens fajne wozy robi
    • Kanał YT
  • Otrzymane polubienia: 281
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Stycznia 2025, 15:24:00 »
To jeszcze jak w temacie rozkładów jazdy jesteśmy - w jaki sposób najrzetelniej obliczać godziny przejazdu między posterunkami? Są na to wzory czy w MaSzynie robimy to "na oko"?
exe dłubacz

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2222
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Stycznia 2025, 15:42:04 »
Najczęściej przez spisywanie godzin przejazdu. Dla najrzetelniejszych efektów przejazd powinien nie uwzględniać czasowych ograniczeń i hamowania kontrolnego.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline MaciejM

• Otrzymane polubienia: 1360
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Stycznia 2025, 18:35:58 »
Chciałbym zwrócić uwagę, że te templatki .odt niestety nie są zgodne z obowiązującym wzorem służbowego RJ wydawnictwa PKP PLK.
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie
14 lat z MaSzyną!

Sceneria Tomaszewo - zapraszam do otwartych testów scenerii.