Semafor jest podpięty do w miarę bliskiego toru?
Tak, wszystko jest poprawnie, na ile potrafię zweryfikować. Na 21.04 to działało, zaktualizowałem tylko składy do 23.04. Pociągi nie nabijają powietrza do układu hamulcowego i wszystko stoi. Wywaliłem wszystkie pliki, zainstalowałem 23.04 ponownie — misje z paczki wydają się działać. Wgrałem swoje modyfikacje scenerii — wszystko stoi i powietrza nie nabija. Koszmar jakiś. Nawet sprawdziłem, czy temperatura nie spadła czasem w okolice -273,15 °C, bo może wszystko zamarzło... ale nie, było powyżej zera. Nie wiem, gdzie szukać przyczyny takiego stanu.
Udało się zlokalizować przesłanki problemu. Jeśli symulacja jest uruchomiona z włączonym debugmode, to pociągi przestają umieć obsługiwać hamulce. Włączenie debugmode po wczytaniu nie daje już takiego efektu.
Drugi problem, jaki mi obecnie utrudnia testowanie scenerii, to zatrzymywanie się EZT pomiędzy Lublińcem a Jawornicą. Na paczce 21.04 się to nie działo. Zmniejszyłem czas do zapalenia S2, ale efekt jest taki, że EN71 staje teraz wcześniej. Usunąłem
overhead 0 z torów, ale nie wpłynęło to na zatrzymanie. Jest tam jeszcze odczyt SHP i zmiana kanału radiowego — usunięcie ich nie daje zmiany. Nic innego podejrzanego w torach nie widzę.