Autor Wątek:  Problem z zaimportowaniem tekstur do modelu w Blenderze  (Przeczytany 605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dinsx7

  • Wiadomości: 48
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Problem z zaimportowaniem tekstur do modelu w Blenderze
« dnia: 27 Grudnia 2022, 19:08:16 »
Witam, dzisiaj przychodzę z problemem odnośnie braku tekstur po zaimportowaniu modelu .e3d w Blenderze. Po zaimportowaniu modelu en57 2000 pudło nie miało tekstur (pokazane w zalaczniku). Nie znam się zbytnio na modelowaniu wiec byłbym wdzięczny jakby ktoś mógł mi wytłumaczyć jak zaimportować teksturę (np. en57-2009) do tego modelu.

Offline Piotr93

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1530
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 873
Odp: Problem z zaimportowaniem tekstur do modelu w Blenderze
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2022, 19:26:18 »
Odsyłam do instrukcji: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vTM1VqkU5V8RRqVu_v24j8MjG7PAmqeUfdLFblA7vP9kl0rveH0oYvMvn4w9xS_ws5NmzR2g68a4BXJ/pub

Taka podpowiedź, u góry zakładka (shading/wybierasz zakładkę [EU07 Tools]/Replace Material) szukasz teksture w katalogu symulatora i klikasz środkową kulę u góry po prawej stronie, Vievport Shading.
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2022, 19:32:10 wysłana przez Piotr93 »

Offline dinsx7

  • Wiadomości: 48
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Problem z zaimportowaniem tekstur do modelu w Blenderze
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2022, 19:39:28 »
Wielkie dzięki! Ratujesz mi życie :)