Autor Wątek:  L053 - Brak napięcia.  (Przeczytany 947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YeloPL

  • Wiadomości: 31
  • Kazio to wspaniały kot.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 22
L053 - Brak napięcia.
« dnia: 09 Lutego 2022, 23:15:53 »
Witam. Jadąc dziś na scenerii L053 z Dębicy do Sandomierza napotkałem problem. Po wyjeździe ze stacji Turów w kierunku Brzezin, mimo podniesionych pantografów, zniknęło napięcie w sieci trakcyjnej. Dotyczyło to również składów AI. Nigdzie na forum nie znalazłem rozwiązania. Wie ktoś co może być przyczyną oraz jak to naprawić? Poniżej załączam screeny dowodowe. [Dotyczy scenariusza NOC.]

Offline Joachimowicz

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 1701
  • Nazywam się N'Avoie
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1950
Odp: L053 - Brak napięcia.
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lutego 2022, 23:37:35 »
Poczekać minutę a jeśli to nie pomoże, to pobrać najnowsze exe.
| Z maszyną od 20 Kwietnia 2010! |

Offline YeloPL

  • Wiadomości: 31
  • Kazio to wspaniały kot.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 22
Odp: L053 - Brak napięcia.
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lutego 2022, 23:45:51 »
Czekałem z 5-10. Spróbuję drugie rozwiązanie, dziękuję bardzo za pomoc.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10133
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2610
Odp: L053 - Brak napięcia.
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lutego 2022, 23:47:52 »
Jak po minucie nie wstało, to pewnie ten sam problem, co panowie w głównym wątku pomocowym mieli, że wyłącznik się nie wyłączył i zamiast wystartować licznik SPZ, to trzyma w zwarciu. W panelu debugowym F12 możesz podejrzeć co się z siecią dzieje.
Mój kanał youtube

Offline YeloPL

  • Wiadomości: 31
  • Kazio to wspaniały kot.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 22
Odp: L053 - Brak napięcia.
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lutego 2022, 09:51:23 »
Nie wiem, czy to ma jakiś związek, ale tak wygląda.
W errors setki razy powtarza się fraza: "Power overload: "pwr02" disabled for 60.000000s".

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10133
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2610
Odp: L053 - Brak napięcia.
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lutego 2022, 14:49:22 »
Jak setki razy, to błąd exeka. Powinno być tylko raz. Ściągnij jakiś nowszy, bo zostało to załatane jeszcze w zeszły roku.
Mój kanał youtube

Offline YeloPL

  • Wiadomości: 31
  • Kazio to wspaniały kot.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 22
Odp: L053 - Brak napięcia.
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Lutego 2022, 16:04:48 »
Tak zrobię, bardzo dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2022, 16:06:32 wysłana przez YeloPL »