Dobry wieczór,
chciałem ogłosić, iż jutro moja drużyna rozpoczyna pracę nad scenerią Bochnia. De facto sceneria jest do pobrania na forum, ale jej wygląd jest tragiczny, a i kompletnie nie odwzorowywuje to mojej stacyjki. Ogólnie będziemy tworzyli cały odcinek l.k. 91 Kraków Główny- Tarnów (być może kiedyś będziemy przedłużali scenerię do Medyki, wtedy powstanie cała linia- a nie tylko jej część, a moim marzeniem, które raczej nie zostanie zrealizowanie jest przedłużenie scenerii ostatecznie do Węglińca, aby odwzorować całą magistralę E30.) Jednak jak już napisałem, na razie zaczynam od krótkiego odcinka Kraków Główny- Tarnów, lecz moim głównym obiektem zainteresowania będzie stacja Bochnia? Dlaczego? Otóż, rozpoczynając 7 rok życia w tym mieście (wcześniej mieszkałem na wsi) moim ulubionym miejscem jest stacja PKP- nie, nie dlatego, że jestem Miłośnikiem Kolei, choć gdyby nie to, na pewno by mnie to tak nie interesowało. Otóż, na stacji często stoją składy z blachą; nie tyle stoją, co kończą bieg. Potem natomiast bieg rozpoczynają próżniaki. Są w Bochni bowiem dwie huty stali: Stalprodukt S.A. oraz Rystal. Ta pierwsza jest zdecydowanie ciekawsza, jednak do obu prowadzą tory. Prędkości na nich są małe, na Rystal 10 km/h, na Stalprodukt 25 km/h, potem na terenie zakładu Rystalu 5 km/h, a na terenie Stalproduktu 15 km/h. Jeżdżą tam bardzo ciekawe lokomotywy, niestety większości nie ma w MaSzynie, jednak i tak można coś zrobić. Nie będę się nad tym więcej rozpisywał, jutro jak już wspominałem zaczynamy i mam nadzieję, że za kilka tygodni będę mógł wrzucić pierwsze screeny- zaczynamy od Krakowa Głównego, i przez nowo budowany przystanek Grzegórzki, Zabłocie, Płaszów, Prokocim, Bieżanów, Złocień, Kokotów, Węgrzce Wielkie, Podłęże, Staniątki, Szarów, Kłaj, Stanisławice, Cikowice do Bochni. Tam się zatrzymam na długo, jednak nie będzie to koniec. Planuję zrobić też blaszankę BTK Karpiel w Brzesku, wytwórnię podkładów w Bogumiłowicach oraz zakład Azotów w Mościcach i Tarnów Filię. Chętne osoby bardzo serdecznie zapraszamy do współpracy! Kontakt w wiadomości prywatnej. :)