Witam!
Długo nie mogłem zdobyć pliku Jelitkowo scn.) żaden link do tej trasy nie działał) dlatego wielkie dzięki Kowi!!!
Kiedyś przy ponownym przeinstalowywaniu Symka musiałem go niechcący skasować i? Scm miałem wszystkie.
Ale wracając do zauwazonych błędów;
Wpis;>>
node 500 0 odjazd_wav sound 5200 10.0 -650.0 megafon.wav endsound //-x z y jest zrobionym chyba dodatkowo przez kogoś bo ja mając prawie wszystkie trasy tego w Suond nie mam!
Jest na to rada jak ktoś koniecznie chce miec zapowiedzi w misji Jelitkowo.
Mozna za pomoca mikrofonu i prostego programu do nagrywania dzwieku nagrac np...
" pociąg osobowy do stacji Jelitkowo odjezdza z toru Pierwszego o godz 10'35' ", gong wspaniale robi się za pomosą szklanki ,literatki i łyżeczki!
Ale teraz zeby było słychać w symku trzeba zmienić właściwosci pliku:
Plik nagrywamy oczywiściw w Wav. nazywamy go;"megafon" i w jakimkolwiek programie Wave Editor-jest w kazdej wersji np NERO musimy zmienić;
Czestotliw. próbkowania; 22050Hz
Ilość bitów; 8 bitów
1 kanał/ wył stereo.. klikamy zapisz i wstawiamy go do katalogu SOUND!..
Tym sposobem możemy tworzyć inne zapowiedzi do innych misji,..działa rewelacyjnie!!!.
W scn. Jelitkowo ..zmieszch mamy taki wpis;
include atmo.inc end
jest to zmieszch na "Plutonie" całkiem zielono, proponuje zmienic na;
atmo 0.1 0.15 0.2 0 1200 0.12 0.17 0.22 endatmo //atmosfera: kolor nieba, mgla: poczatek, koniec oraz skladowe RGB (0...1)
light -500 500 200 0.3 0.33 0.35 0.70 0.65 0.6 0.75 0.74 0.70 endlight //ok swiatlo
i mamy bardzo ladny zmieszch w scenerii!!
Przepraszam za przydługi post ale myślę ze pomoże on mniej obeznanym z tajemnicami Symka??
Pozdrawiam...!