Ponieważ sam jestem zainteresowany przesiadką na najnowszą serię RTX, chciałbym zapytać czy ktoś z was posiada może RTX 3070 / 3070Ti / 3080 i mógłby podzielić się informacją jak kształtuje się wydajność 'na full' przy 1440p? Interesuje mnie wydajność w MaSzynie, ale również MSFS2020, ETS2, SimRail (ostatnie demo).
B450 MSI Tomahawk/Ryzen 7 3700x/64GB 3600Mhz (16-18-18 jezeli dobrze pamietam)/3080 MSI Gaming Trio/M2 WD Blue 2TB, albo SSD 2TB ale Sata, bo mam dwa wpiete.
ETS2 - nie gram, wiec nie wiem
MSFS20 - zalezy od Render Scale - jezeli 100% to w wielkich miastach typu Londyn okolo 40fps, ale generalnie od ponad 60 do nawet 100. Mam zablokowane klatki od dawna, nie latam zwykle poza Wielka Brytania ze wzgledu ze tylko do tego kraju dokopuje dodatki.
Maszyna - zablokowane 60fps. Nie wiem ktora mapa jest najbardziej wymagajaca. Powiedzcie mi to moge sprawdzic. W kazdym razie 0 problemow.
SimRail - gralem tylko w te demo, ktore wyszlo jako pierwsze w zeszlym roku. Ponad 50fps bylo, potem sie troche bawilem ustawieniami i ponad 60 bylo osiagalne bez wiekszej straty jakosci. Z tym demem byl taki problem, ze chyba niezaleznie od sprzetu wystepowaly lagi.
TSW2 z mapa Glasgow - ponad 60fps
TS2022 i duzo wypasionych dodatkow np z armstrong powerhouse - skacze od 30 do 60 (zablokowane), ale to taka gra.
RDR2 - jak po prostu suwaki w prawo to okolice 50fps, jezeli dostosujesz troszeczke kilka rzeczy to zablokowane 60fps bez problemu
Wiedzmin 3 - 60fps zablokwane caly czas
W inne gry nie gralem, szerzej moglbym Ci powiedziec jak to sie spisuje w Maya, Revit, Solidworks, Sketchup, CAD.
Nie wiem czy warto doplacac do 3080 bo nie mialem nigdy 3070, przesiadlem sie z 2080 na 3080 i nie zaluje. Nie stream'uje, nie nagrywam, wiec tutaj nie wiem jak to sie spisuje.
Pozdro