Ja to robiłem trochę na wzór tego, co było kiedyś (na PKP, przed podziałem na spółki), czyli takie właśnie "książki" z rozkładami dla wszystkich pociągów na wszystkich liniach danej DOKP lub po prostu dla określonego zbioru linii. Przy czym wtedy był jeszcze podział - te z czerwoną okładką zawierały rozkłady dla pociągów towarowych, a z zieloną dla pociągów pasażerskich. Oczywiście możesz porobić takie małe "paczki" z rozkładami dla poszczególnych scenariuszy z osobna. Takie coś rzeczywiście może być wygodniejsze do otwierania z poziomu startera. Ja po prostu miałem takie założenie, żeby mieć wszystkie w jednej książce ze spisem treści czy nawet jako jeden PDF na telefonie/tablecie i móc łatwo znaleźć rozkład dla danego pociągu, bo nie wszystkie scenariusze mają ten przycisk do pokazywania rozkładu, a w przypadku niektórych (np. z Całkowo SN61 chyba tak jest) w ogóle nie ma nigdzie informacji o kolejnych rozkładach, które dostaje się w trakcie jazdy w okienku pod F2.
Z drugiej strony od czasu wprowadzenia do exe bardzo fajnej możliwości ustawiania czasu startu symulacji trochę zmniejszył się sens robienia takich opracowań (dla mnie przynajmniej), bo jeśli już jechałem, to ustawiałem sobie czas symulacji na rzeczywisty, żeby godzina w symulacji zgadzała mi się z tą na zegarku, a wtedy czasy przyjazdu/odjazdu w rozkładach są też automatycznie zmieniane i przydałby się jakiś program (albo taka funkcja w exe, skoro ono już to robi na potrzeby pojazdów z ekranami wyświetlającymi rozkład?) do automatycznego tworzenia takich ładnych rozkładów jak te w PDFach, ale z już zmienionymi godzinami pod ustawiony czas startu symulacji. Chyba, że chce się iść w jeszcze większy realizm i siadać do komputera (uruchamiać symulację) o takiej godzinie, żeby ta w symulacji zgadzała się z rzeczywistą bez żadnych zmian. Wtedy jest to trochę tak, jakby faktycznie przyjść do pracy na jakiś pociąg, który ma odjazd o konkretnej godzinie, ale takie ładne rozkłady i tak by się przydało porobić dla tych scenariuszy, które mają je tylko w postaci tekstowej.
No i brakuje też WOSów do wielu scenariuszy. Także ogólnie do zrobienia jest jeszcze dużo...