Dzień dobry!
Dzisiaj chciałem oficjalnie zaprezentować Wam tworzoną przeze mnie i @PARKA scenerię realistyczną. Staramy się odwzorować odcinek od punktu zdawczo-odbiorczego w Konstancinie-Jeziornie do elektrociepłowni Siekierki.
Aktualnie sceneria posiada wypoziomowane tory na całym odcinku, siatkę dróg, teren (zaimportowany z pomocą @JAN21, wielkie dzięki!). @PARKA i ja pracujemy aktualnie nad dekoracjami otoczenia. Została postawiona tak na prawdę większość potrzebnych budynków w granicach administracyjnych Konstancina-Jeziorny, powoli wprowadzamy roślinność.
Poszukuję kilku osób, które pomogłyby nam z dekorowaniem. Wprowadzenie edytora pod F11 znacznie ułatwiło proces. Zainteresowani niech się zgłoszą w wiadomościach prywatnych :).
Sceneria przebiega głównie przez tereny wiejskie - pola bez większej ilości zagajników. Jest w całości niezelektryfikowana. Naszym celem będzie wożenie do elektrowni ciężkich składów z węglem przywiezionych do Konstancina i prowadzenie zwrotów próżnych wagonów (ale nie wykluczam możliwości stworzenia scenariusza w którym, na przykład, prowadzimy krótkie manewry na terenie elektrowni lub wywozimy popioły na hałdę).
Będę starał się informować Was o postępie prac regularnie.
długość - około 15km,
elektryfikacja - niezelektryfikowana,
Vmax=30km/h (z ograniczeniami do 20 na niektóre przejazdy),
profil - dość płaski, z dwoma poważniejszymi wzniesieniami.
-Toprus i PARKA